logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung AddWash WD80K52E0ZW vs LG Slim F2J6HM0W - którą wybrać?

stankry 09 Mar 2020 16:01 4854 8
REKLAMA
  • #1 18520568
    stankry
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Pytam w tym dziale bo nie wiem gdzie zamieścić takie pytanie a właśnie serwisy chyba będą wiedziały najlepiej czy warto oglądać się na model PRALKO-SUSZARKA SAMSUNG ADDWASH WD80K52E0ZW?
    Szukam pralko-suszarki do 50cm głębokości brutto
    Zastanawiałem się tez nad PRALKO-SUSZARKA LG SLIM F2J6HM0W.
    Co do jakości prania to zakładam, że trudno to ocenić bo wiele zależy od ilości wsadu, zabrudzeń i detergentów ale jeśli chodzi o awaryjność Państwa pomoc będzie nieoceniona.
    P.S. Samsung ma bąbelki, drzwiczki do dorzucania w czasie prania ubrań i przede wszystkim większą ładowność. Jednak opinii o obu produktach jest niewiele, a ogólnikowe oceny pralek Samsung są słabe.
  • REKLAMA
  • #2 18521033
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6927
    Raz, pralko-suszarka to już z założenia pomyłka genetyczna.
    Dwa, Samsung niczego super nie oferuje, poza cenami na części które są kosmiczne
    Trzy, LG niestety ostatnio też podupadł na jakości, jeszcze 5 lat temu naprawde fajna maszyna, dziś średnio na jeża.

stankry napisał:
    P.S. Samsung ma bąbelki, drzwiczki do dorzucania w czasie prania ubrań

Lubimy bajerki ? Powiem Ci, ze te bąbelki to ściema roku, a ten addwasch na mój gust też cieńki w uszach, spróbuj tam przepchnąć jeansy, a potem na forum są posty, jak wymienić rękaw addwasch w drzwiach pralki bo pękł.

stankry napisał:
    a ogólnikowe oceny pralek Samsung są słabe

Oceny słabe, ceny na części kosmiczne, a ja klientom powtarzam, że to Szajssung, ale co kto lubi, ja bym tego nie kupił.
  • REKLAMA
  • #3 18521078
    stankry
    Poziom 11  
    Dziękuję Ci za odpowiedź.
    Nie mam niestety miejsca na pralkę i suszarkę a chcę choćby trochę zmniejszyć ilość wywalonych na suszarce w pokoju rzeczy.
    Liczę na to, że pranie będzie tylko do dosuszenia a nie do suszenia przez dwa dni.

Z resztą znajomi mają pralko suszarkę hotpoint od wielu lat i są bardzo zadowoleni (modelu nie ma już w produkcji, większa niż u mnie głębokość.)

Czy lubię bajerki ;) - to co wymieniłem to jedyne widoczne różnice pomiędzy tymi urządzeniami, ale najistotniejsza - jak napisałem - jest niezawodność której ocenić nie potrafię.

Może jesteś w stanie polecić jakiś model do 50cm? Albo chociaż markę która mało się psuje i - w razie potrzeby - rozwiąże szybko i sprawnie problem?

Jeszcze raz dzięki
  • #4 18521125
    mrice
    Moderator AGD
    stankry napisał:
    Liczę na to, że pranie będzie tylko do dosuszenia a nie do suszenia przez dwa dni.

plus gratis prasowanie, dużo klientów z którymi rozmawiam narzeka na pralkosuszarki że strasznie wygniatają, ale tylko moge Ci powtórzyć co słysze od uzytkowników.

stankry napisał:
    niezawodność której ocenić nie potrafię

Z tym to dziś temat rzeka, tak naprawde dużo zalezy od tego jak się egzemplarz trafi, stosunkowo niezgorszą opinią cieszy sie jeszcze sprzęt z stajni Bosch / Siemens, ale pralkosuszarka z tej stajni to spory wydatek.

stankry napisał:
    Może jesteś w stanie polecić jakiś model do 50cm?

Wybacz, ale aż tak nie śledzę nowego sprzętu, by wymiarówkami władać, mnie zwykle interesuje wnetrze :) tak więc wymiary musisz sam posprawdzać, zwykle wsio na stronie producenta jest.

stankry napisał:
    Albo chociaż markę która mało się psuje i - w razie potrzeby - rozwiąże szybko i sprawnie problem?

Jak wspomniałem wyżej, dużo zalezy od szczęścia do egzemplarza, ale ja osobiście optuje mimo wszystko za Boschem / Siemensem.
  • #5 18581146
    synoptikus
    Poziom 1  
    Witam. Do użytkownika stankry. Również jestem zainteresowany zakupem tej pralki i również mam problem z miejscem na oddzielna suszarkę. Do tego limit głębokości - 49 cm. Czy zdecydował się Pan na zakup, a jeśli tak, to jak się pralka sprawuje?
  • REKLAMA
  • #6 18595598
    stankry
    Poziom 11  
    synoptikus napisał:
    Witam. Do użytkownika stankry. Również jestem zainteresowany zakupem tej pralki i również mam problem z miejscem na oddzielna suszarkę. Do tego limit głębokości - 49 cm. Czy zdecydował się Pan na zakup, a jeśli tak, to jak się pralka sprawuje?

Nie, jeszcze nie kupiłem - z uwagi na pandemię jestem poza miejscem zamieszkania od kilku tygodni.

Ale kupię LG prawdopodobnie. A Pan o czym myśli (poza Samsungiem)?
  • #7 18607643
    antekch
    Poziom 21  
    Ocena: 211
    Jeśli jeszcze nie kupiłeś ,to nie kupuj pralko-suszarki wcale.Kup osobno pralkę i osobno suszarkę,ale bez pompy ciepła.Dodaje zdjęcie jak wygląda silnik suszenia z kanałem powietrznym.Tak wygląda to w każdej pralko-suszarce.
    Załączniki:
    • Samsung AddWash WD80K52E0ZW vs LG Slim F2J6HM0W - którą wybrać? SAM_4530.JPG (92.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 18607711
    skansen
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Niedawno zakupiłem pralko-suszarkę Candy CBWDS 8514TH, wcześniej miałem zwykłą pralkę. To co pozytywnie mnie zaskoczyło, to mniejsze zużycie prądu niż się spodziewałem. Na cykl prania i suszenia czterech par spodni urządzenie zużyło 1,5kWh.
    Warto przed zakupem sprawdzić, ile z naszych ubrań się w ogóle do suszenia nadaje. Niestety suszenia używam raz na kilka cykli, ponieważ większość ubrań się do suszenia nie nadaje...
  • #9 18608163
    mrice
    Moderator AGD
    antekch napisał:
    Kup osobno pralkę i osobno suszarkę,ale bez pompy ciepła.Dodaje zdjęcie jak wygląda silnik suszenia z kanałem powietrznym.Tak wygląda to w każdej pralko-suszarce.

Przepraszam, a w suszarce się takowy syf nie gromadzi ? Pompa ciepła vs grzałka jakąś różnicę generuje w odkładaniu syfu w urządzeniu ? Toć jest to normalne zjawisko, czy będzie to pralko suszarka, suszarka grzałkowa czy suszarka z pompą ciepła.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru między pralko-suszarką Samsung AddWash WD80K52E0ZW a LG Slim F2J6HM0W, zwracając uwagę na różne aspekty, takie jak głębokość urządzenia (do 50 cm), jakość prania, awaryjność oraz funkcje dodatkowe. Samsung oferuje funkcję dorzucania ubrań w trakcie prania oraz większą ładowność, jednak opinie o jego niezawodności są mieszane, a ceny części są wysokie. Z kolei LG również nie cieszy się już tak dobrą reputacją jak kiedyś. Użytkownicy sugerują rozważenie zakupu osobnych urządzeń (pralki i suszarki) zamiast pralko-suszarki, a także polecają marki Bosch i Siemens jako bardziej niezawodne. Wspomniano również o modelu Candy CBWDS 8514TH, który zaskoczył użytkowników niskim zużyciem energii.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA