logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ktoś z Ameryki próbował się włamać do mojego konta.

rosto100 12 Mar 2020 00:07 1044 3
REKLAMA
  • #1 18525422
    rosto100
    Poziom 2  
    Witam. Nie wiem gdzie mogłem dać ten post, więc dałem go tu. Jeżeli źle, to z góry przepraszam.

Niedawno ktoś z Ameryki chciał się włamać na moje konto wp i Microsoft. To było zdarzenie jednorazowe i na szczęście system Microsoft i poczta wp zablokowało wejście na moje konto z powodu że ktoś z innego urządzenia się próbował zalogować. Zmieniłem hasło na nieco trudniejsze. I mam pytanie. Czy to może być spowodowane tym, że mam jakiegoś wirusa na komputerze/telefonie?
  • REKLAMA
  • #2 18525436
    321Tobiasz123
    Poziom 9  
    Ocena: 173
    Możliwe że dane dotyczące twojego konta użyłeś do zalogowania się na jakiejś stronie internetowej. Większość stron sprzedaję dane dalej, i jest to zaznaczone w wszelkich regulaminach, których nikt nie czyta. Musiało to trafić do organizacji zajmującej się dalszą kradzieżą danych, stąd próba włamania. Trzeba uważać gdzie podaje się swoje dane. Wirusa pewnie nie ma, ale zalecam zrobić skan programem antywirusowym. Zmiana hasła powinna rozwiązać problem. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 18525439
    rosto100
    Poziom 2  
    Też się martwię o swoje konto bankowe, więc nie chce by to samo się stało w przyszłości.
REKLAMA