logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć blokadę rodzicielską w telewizorze Palladium 772/591?

falkos 29 Wrz 2005 11:27 1527 5
REKLAMA
  • #1 1858504
    falkos
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Witam.Mam problem z usuniecie blokady rodzicielskiej w tym tv.Na klawiaturze lok. dziela +,- a menu nie dziala.Nie moge w zaden sposob zaprogramowac stacji.Wchodze do menu servisowego jak w Orionie 7000 Professional ale oprocz geometrii i emisji katod nie moge nic zmienic bo nigdzie nie moge znalesc opisu tego chassis i menu servisowego.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1860966
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 270
    Pozostaje wstawienie nowej pamięci zapisanej pewnym wsadem,lub wstawienie czystej,tylko nie wiadomo czy ruszy,potem ustawienia w trybie serwisowym.Wcześniej spisz sobie wszystkie ustawiena na starej pamięci.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1861842
    falkos
    Poziom 21  
    Wszystkie inne regulacje dzialaja.Brak tylko mozliwosci wejscia do menu strojenia i klawisz menu na panelu nie jest aktywny.Ale jesli chodzi o fizyczne dzialanie klawisza to musi byc ok bo poprzez niego wchodze do service menu.Przechodzac po menu(z pilota) mam kolejno
    1.audio
    2.picture
    3.overview-czyli liste!Moim zdaniem przy wejsciu tej planszy i przytrzymaniu dluzej menu powinna uaktywnic sie plansza do strojenia.W zaden sposob nie moge jej uzyskac.
    W tv sa dwie pamieci.Podstawilem dwie czyste i jest to samo-co mnie dziwi.Czy spotkaliscie sie moze z czyms takim kiedys?
    Scalaki:
    SAA5297PS/262
    2XPCF8582
    TEA2262
    TDA3821
    TDA9860
    STV5112
    Moze wiedzialby ktos chociaz jakie ta chassis?
    Z gory dzieki.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1861871
    amik9m
    Spec od TV
    Ocena: 133
    Jeśli ten TDA3821, to jest naprawdę TDA9821, to może być Orion ch. 4400 PROFESSIONAL.

Pozdrawiam.
  • #6 1861875
    falkos
    Poziom 21  
    Tak.Sory bylo zamazane.Faktycznie TDA 9821.Dzieki

Dodano po 2 [godziny] 33 [minuty]:

Dzieki wielkie wszystkim-tv ruszyl(choc nie do konca)!W zly sposob uaktywnialem strojenie-trzeba przytrzymac na pierwszej planszy.Jednak Menu z klawiatury dalej nie pracuje.Poza tym w menu mam standard DK ale niestety nie dziala.Fonia jest tylko na 5,5 MHz.Jak mozna to uaktywnic zeby ruszylo DK?Bo przypuszczam ze jesli jest w menu to jakos powinno ruszyc a w menu serwisowym nic nie ma na ten temat.Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.
REKLAMA