logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego komputer nie wykrywa podłączonych słuchawek?

Kokajaki 20 Mar 2020 15:42 444 4
REKLAMA
  • #1 18545159
    Kokajaki
    Poziom 6  
    https://obrazki.elektroda.pl/7123826200_1584715152.png

Problem jest taki że po podłączeniu słuchawek działają mi tylko na głośniku, jest jakaś rada żeby wykrywało mi je jako słuchawki bo wtedy będę posiadał lepszy dźwięk?
  • REKLAMA
  • #2 18545190
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Czy możesz jaśniej opisać problem? Słuchawki działają prawidłowo w innym PC?
    Widać, że jakby są ale "nie podłączone". Jak to model laptopa, a jaki słuchawek?
  • REKLAMA
  • #3 18545238
    Kokajaki
    Poziom 6  
    Jest to komputer po podlaczeniu wyskakuje taki blad jak na screenie który nie wyrkywa podłączonych słuchawek tylko glośniki . A używam słuchawek logitecha g230 . problem wystapił po formacie komputera przed formatem męczyłem się z tym długo aż w końcu sie udało tylko juz nie pamiętam jak to robiłem ,a wiem że po załaczeniu tej opcji Sluchawki dzwiek był duzo lepszy niz na głosnikach które wykrywa obecnie . NIe wiem co moge jeszcze wiecej na ten teamt powiedzieć słuchawki są podłączone do tylnego panelu komputera
  • REKLAMA
  • #4 18545256
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Wcisnąłeś wtyczkę słuchawek do samego końca? W jaki kolor wejścia wkładasz?
    Kokajaki napisał:
    problem wystapił po formacie komputera

Jeśli tak, to wejdź na stronę producenta płyty głównej, wpisz model i zainstaluj co tam jest dla windowsa jaki używasz.
  • #5 18545314
    Kokajaki
    Poziom 6  
    Po zainstalowaniu sterowników audio z płyty głównej ikonka słuchawek znikneła i nie chce sie pojawic jest tylko "głośniki " . W komputzerze mam panel przedni i tylni po podlaczeniu do przedniego również pojawia sie tylko ikonka z głośnikami a ikna z słuchawkami zniknela , a w tylnym panelu dzięwki wystepuje tylko po podlaczeniu do jasno zielnego wejścia przy innych niby wszystko dziala ale dzwieku nie moge uzyskac . Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale uzywam win 10
REKLAMA