logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdy podłącze słuchawki przewodowe komputer ich nie wyszukuje

IgQrek1212 05 Gru 2018 15:03 2661 7
REKLAMA
  • #1 17606577
    IgQrek1212
    Poziom 3  
    Witam. Mój problem polega na tym ,że gdy podłącze słuchawki przewodowe komputer ich nie wyszukuje. Dodam że kiedyś gdy podłączałem słuchawki pojawiał sie panel audio, teraz nie pojawia sie. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 17606644
    siasku
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witaj,
    sprawdź sterowniki od karty dźwiękowej albo spróbuj też podłączyć słuchawki z tyłu komputera (jeżeli jest to pc). Jeśli to laptop to przeinstaluj sterownik dźwięku.
  • REKLAMA
  • #3 17612654
    IgQrek1212
    Poziom 3  
    siasku napisał:
    Witaj,
    sprawdź sterowniki od karty dźwiękowej albo spróbuj też podłączyć słuchawki z tyłu komputera (jeżeli jest to pc). Jeśli to laptop to przeinstaluj sterownik dźwięku.

W tematach komputerów nie jestem zbyt ogarnięty, możesz podpowiedzieć jak mam sprawdzić sterowniki?
  • REKLAMA
  • #5 17613351
    Kontrakton80
    Poziom 15  
    Ocena: 260
    Jak realtek to musisz wejść menedżer realtek - ustawienia złącza - wyłącz wykrywanie gniazda panelu przedniego, wtedy będziesz miał dźwięk w słuchawkach, ale nie będzie komunikatu o podłączeniu słuchawek. Niektóre obudowy po prostu nie mają styku do sygnalizowania podłączenia słuchawek i trzeba tak ustawić.

Dodano po 55 [sekundy]:

Jak realtek to musisz wejść menedżer realtek - ustawienia złącza - wyłącz wykrywanie gniazda panelu przedniego, wtedy będziesz miał dźwięk w słuchawkach, ale nie będzie komunikatu o podłączeniu słuchawek. Niektóre obudowy po prostu nie mają styku do sygnalizowania podłączenia słuchawek i trzeba tak ustawić.
  • #6 17613374
    IgQrek1212
    Poziom 3  
    enhanced napisał:
    Masz REALTEKa karte dzwiękową? Laptop czy komputer stacjonarny? W traju szukaj ikonki od menedżera audio.

Komputer stacjonarny . Virual audio device i jakieś urządzenie zgodne z high definition audio. Nie mam takiej ikonki.

Dodano po 42 [sekundy]:

Kontrakton80 napisał:

Dodano po 55 [sekundy]:

Właśnie nie mam Realtaka
  • #7 17613379
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 880
    To wstaw screena co masz w traju.
    Wstaw model płyty głównej. Jaki system? Czy coś było ostatnimi czasy instalowane? Głośniki działają? W tym samym gnieździe słuchawki nie działają czy podpinasz z przodu obudowy?
  • REKLAMA
  • #8 17613492
    IgQrek1212
    Poziom 3  
    enhanced napisał:
    To wstaw screena co masz w traju.
    Wstaw model płyty głównej. Jaki system? Czy coś było ostatnimi czasy instalowane? Głośniki działają? W tym samym gnieździe słuchawki nie działają czy podpinasz z przodu obudowy?

Intel Core i5 7400 model E Windows 10 Home 64-bit Głośniki działają. Nie działa w obu gniazdach i też sprawdzałem z tyłu. Nic nie instalowałem. Mój brat niedawno coś robił z głośnikami i w panelu audio który wyskakiwał gdy podłączałem słuchawki albo mikrofon.
    Wydaje mi się że trzeba coś zrobić ze sterownikami albo pobrać jakiś menadżer, który próbowałem pobrać ale pojawiał się komunikat że nie nie obsługuje czy coś takiego.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem wykrywania słuchawek przewodowych przez komputer. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak sprawdzenie sterowników karty dźwiękowej, podłączenie słuchawek do tyłu komputera, a także wyłączenie wykrywania gniazda panelu przedniego w menedżerze Realtek, jeśli jest to odpowiednia karta dźwiękowa. Użytkownik potwierdza, że korzysta z komputera stacjonarnego z procesorem Intel Core i5 7400 i systemem Windows 10 Home 64-bit, a głośniki działają poprawnie. Wskazuje również, że nie ma zainstalowanego Realteka i nie widzi odpowiedniej ikonki w menedżerze audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA