Witam. Mój problem polega na tym ,że gdy podłącze słuchawki przewodowe komputer ich nie wyszukuje. Dodam że kiedyś gdy podłączałem słuchawki pojawiał sie panel audio, teraz nie pojawia sie. Z góry dziękuje.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamsiasku napisał:Witaj,
sprawdź sterowniki od karty dźwiękowej albo spróbuj też podłączyć słuchawki z tyłu komputera (jeżeli jest to pc). Jeśli to laptop to przeinstaluj sterownik dźwięku.
enhanced napisał:Masz REALTEKa karte dzwiękową? Laptop czy komputer stacjonarny? W traju szukaj ikonki od menedżera audio.
Kontrakton80 napisał:Jak realtek to musisz wejść menedżer realtek - ustawienia złącza - wyłącz wykrywanie gniazda panelu przedniego, wtedy będziesz miał dźwięk w słuchawkach, ale nie będzie komunikatu o podłączeniu słuchawek. Niektóre obudowy po prostu nie mają styku do sygnalizowania podłączenia słuchawek i trzeba tak ustawić.
Dodano po 55 [sekundy]:
Jak realtek to musisz wejść menedżer realtek - ustawienia złącza - wyłącz wykrywanie gniazda panelu przedniego, wtedy będziesz miał dźwięk w słuchawkach, ale nie będzie komunikatu o podłączeniu słuchawek. Niektóre obudowy po prostu nie mają styku do sygnalizowania podłączenia słuchawek i trzeba tak ustawić.
enhanced napisał:To wstaw screena co masz w traju.
Wstaw model płyty głównej. Jaki system? Czy coś było ostatnimi czasy instalowane? Głośniki działają? W tym samym gnieździe słuchawki nie działają czy podpinasz z przodu obudowy?