Mam problem z identyfikacją elementu umieszczonego na płycie panelu przedniego w/w oscyloskopu.Jest to element trzy końcówkowy podobny do tranzystora , dwie nóżki są podłączone a trzecia nie - bynajmniej nie znalazłem połączenia. Na obudowie jest napis "OJv" lub może "8Jv" .Bardzo proszę o pomoc.
Chyba doszedłem do prawdy.
Obudowa to SOT23. Na płycie akwizycji znalazłem jeszcze takie dwa przypadki i w wyszukiwarkę wpisałem "diody SMD w obudowie SOT23" i wyrzuciło mi że sporo tego istnieje, jednak po kodzie niczego konkretnego nie znalazłem.Jest to pojedyncza dioda między końcówkami 1 a 3.
Dziękuję za zainteresowanie i życzę zdrowia.
✨ Użytkownik miał problem z identyfikacją elementu na płycie panelu przedniego oscyloskopu Tektronix TDS 460. Element był trzykońcówkowy, przypominający tranzystor, z oznaczeniem "OJv" lub "8Jv". Po wymianie informacji, ustalono, że obudowa elementu to SOT23, a elementem może być dioda SMD. Użytkownik nie znalazł konkretnego kodu, ale zauważył, że na płycie akwizycji występują podobne przypadki. Dyskusja zakończyła się podziękowaniami za pomoc. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.