logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Podlączenie touchpada z laptopa do PC- jak podpiąć przyciski?

noamen 21 Mar 2020 15:47 780 1
REKLAMA
  • #1 18547782
    noamen
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Witam. Posiadam taki touchpad jak poniżej. Jest to touchpad Synaptics 920-000436-01 RevA. Pochodzi on z laptopa Acer Aspire 3610. Postanowiłem przerobić go aby podłączyć go do komputera. Według googla można go prosto podłączyć przez złącze PS/2 tak też zrobiłem. Touchpad działa prawidłowo ale męczy mnie jeden problem,a mianowicie przyciski. W tym modelu laptopa są one w płycie głównej a nie razem z touchpadem i moje pytanie czy można je jakoś podłączyć do płytki touchpada? Niby z tyłu płytki jest dużo pinów kontrolnych od T1 począwszy na T23 kończąc. Pinout tego touchpada ,który znalazłem w sieci ogranicza się do tylko 4 pinów odpowiedzialnych za komunikację po PS/2 o reszcie funkcji nie ma mowy. Może ktoś przerabiał podobny problem i jest w stanie podzielić się zdobytym doświadczenie i informacjami? Jeżeli tak proszę o pomoc. Poniżej zamieszczam zdjęcia touchpada i link do pinoutu. Pozdrawiam
    http://domoticx.com/pinout-touchpad-synaptics-920-000436-01-reva/
    Załączniki:
    • Podlączenie touchpada z laptopa do PC- jak podpiąć przyciski? IMG_20200321_151736.jpg (2.41 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Podlączenie touchpada z laptopa do PC- jak podpiąć przyciski? IMG_20200321_151725.jpg (2.6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA