Witam, chciałbym prosić o radę, miedzy innymi chce wiedzieć czy opłaca mi się cokolwiek wymieniać w komputerze czy lepiej sprzedać całość i zainwestować w coś lepszego , troszkę się znam na komputerach, bawiłem się nawet w biosie, lubię rozkręcać i skręcać ale tak naprawdę pod względem technicznym nie mam o tym zielonego pojęcia. Dlatego zawsze kupowałem już gotowca. Komputer zakupiłem jakieś 3/4 lata temu, no i tak naprawdę zaczyna mnie już męczyć, ponieważ mam to coraz większe chęci by pograć w coś lepszego, do niedawna nie narzekałem , no ale ze względu na kwarantanne, zacząłem instalować coraz to więcej gier i się niestety zawiodłem, np. taki COD war zone, tnie się tak strasznie ze straciłem wiarę w mój komputer. Postaram się podać pełna specyfikacje , jakbym o czymś zapomniał to proszę mnie upomnieć. Dodatkowo zostaje też kwestia obudowy, jest strasznie mała, zdarzyło mi się otworzyć komputer by go troszkę oczyścić i tam jest wszystko tak na ścisk zrobione że jak bym chciał dostać się do ram to muszę specjalną pokrywę odkręcać. Przejdźmy do sedna sprawy, Najbardziej by mnie interesowała renowacja bo wiadomo zawsze to troszkę taniej i mogę to robić po trochu raz kupie to potem to i jakoś się uzbiera sprzęt, Ale czy WARTO?
Zastosowanie - jak już pewnie wiecie interesują mnie gry, jestem maniakiem komputerowym i mógłbym siedzieć przy grach godzinami. Dlatego idziemy pod tym kontem.
OC/Overclocking - Jak już mówiłem jestem słaby w te klocki, nigdy nie podkręcałem nic w kompie i nie zamierzam , moim zdaniem jest to niebezpieczne a przynajmniej dla takiej osoby jak ja, wole nic nie zepsuć
Jeżeli chodzi o parametry :
Płyta główna - Lenovo / SDK0J40700 WIN 3258074644207
Procesor - Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz Mobile
Pamięć - 8103 DDR4
Grafik - GeForce GTX 1050 2GB
Dysk Twardy - 1TB
Typ obudowy - Mini Tower
Zasilacz - Wydaje mi się że 210w
Model komputera - Lenovo ideacentre 510 - 15IKL
Proszę o szczere odpowiedzi, bez hejtu
jeżeli chodzi o koszty, wiadomo im mniej tym lepiej, ale zawsze mogę kupować co miesiąc po 1 rzeczy i jakoś się uzbiera, dlatego proszę o najlepsze rozwiązania. dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Zastosowanie - jak już pewnie wiecie interesują mnie gry, jestem maniakiem komputerowym i mógłbym siedzieć przy grach godzinami. Dlatego idziemy pod tym kontem.
OC/Overclocking - Jak już mówiłem jestem słaby w te klocki, nigdy nie podkręcałem nic w kompie i nie zamierzam , moim zdaniem jest to niebezpieczne a przynajmniej dla takiej osoby jak ja, wole nic nie zepsuć
Jeżeli chodzi o parametry :
Płyta główna - Lenovo / SDK0J40700 WIN 3258074644207
Procesor - Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz Mobile
Pamięć - 8103 DDR4
Grafik - GeForce GTX 1050 2GB
Dysk Twardy - 1TB
Typ obudowy - Mini Tower
Zasilacz - Wydaje mi się że 210w
Model komputera - Lenovo ideacentre 510 - 15IKL
Proszę o szczere odpowiedzi, bez hejtu