logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Ashampoo win optimizer 17 Jak używać oraz czy to bezpieczny program

Piter3040 22 Mar 2020 18:55 861 6
REKLAMA
  • #1 18551405
    Piter3040
    Poziom 25  
    Ocena: 266
    Kupując ostatnio w sklepie program antywirusowy dostałem w ramach jakiejś tam promocji na rok chyba program Ashampoo win optimizer 17. Czy ktoś używał lub używa tego programu z Windows 10? Jest on bezpieczny? daje cos ? przyspiesza? Mam komputer
    procesor I5, 16GB Ramu Dysk SSD Samsung i HDD Seagate 1T
  • REKLAMA
  • #2 18551425
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Nie uzywac, niczego nie daje. Odinstaluj ten zbedny program.
  • REKLAMA
  • #3 18551738
    Piter3040
    Poziom 25  
    Jeszcze nie instalowałem, używałem czasem cclinera do kasowania śmieci

Ale może ktoś korzystał?
  • REKLAMA
  • #4 18551781
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8246
    Może tak, ale po co chcesz go używać? Komputer za szybko działa, czy jest za mało problemów?
    Takiego oprogramowania się nie używa, komputer go nie potrzebuje. Potrzebują go czasem użytkownicy, którzy naiwnie myślą, że pomogą w ten sposób jakkolwiek systemowi, ale zwykle niczego nie polepszają, czasem doprowadzają do usterek systemu na ślepo wierząc działaniom takiego programu.
  • REKLAMA
  • #5 18551886
    Piter3040
    Poziom 25  
    Dlatego też pytam bo dostałem go za darmo na rok przy zakupie oprogramowania antywirusowego. Zdaje sobie sprawę ze programy które czyszczą rejestry czy pliki potrafią często więcej zepsuć niż pomóc. Cos tam skasować i problemy są często spore. Ja unikam tych programów. Czasem cclinerem przeczyszczę śmieci jedynie. Ale i tak jak ręcznie to zrobię to znajduje ich więcej:) Myślałem, że może ktoś używał i może polecić jakiś moduł tego programu.
  • #6 18551916
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8246
    CCleaner też jest najogólniej zbędnym programem i też potrafi narobić szkód, chociaż na szczęście rzadziej (i nie jest to wina programu, ale użytkownika, który zaznacza wszystko jak leci i klika "zrób to za mnie"). Instalowanie dodatkowego szkodnika zajmującego zasoby komputera w trakcie jego pracy i wykonującego jakieś operacje (przy posiadanych uprawnieniach administratora) jest naprawdę zbędne.
  • #7 18558629
    Piter3040
    Poziom 25  
    Ok, tak wiec wywalam ten program i go nie instaluje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy wyrażają negatywne opinie na temat programu Ashampoo Win Optimizer 17, sugerując, że jest zbędny i może prowadzić do problemów z systemem. Wiele osób zaleca unikanie tego typu oprogramowania, argumentując, że nie przynosi ono realnych korzyści w przyspieszaniu działania komputera, a wręcz może powodować usterki. Użytkownicy preferują korzystanie z CCleanera, jednak również podkreślają, że jego użycie wymaga ostrożności, aby nie usunąć istotnych plików. Ostatecznie, autor postu decyduje się na nieinstalowanie programu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA