logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka AEG Favorit Control VI 911D93-2T - błąd i30

Mallo 22 Mar 2020 19:00 1551 2
REKLAMA
  • #1 18551428
    Mallo
    Poziom 11  
    Ocena: 57
    Mam problem ze zmywarką AEG Favorit Control VI 911D93-2T (PNC: 911936219)
    Włączyła się, nabrała wodę i po 50 minutach wyrzuciła błąd i30. Skasowałem błąd i puściłem znów. Żadnej reakcji, po kilku sekundach znów i30. Pomyślałem ... elektrozawór. Następnego dnia puściłem znów (posłucham czy puszcza wodę) i o dziwo zaczęła pobierać wodę i ruszyła, ale po kilku minutach stop i błąd i30.
    Woda odpompowana i nie widzę wycieków.

Macie może jakiś pomysł co to może być. Wiem powinienem rozkręcić i posprawdzać wszystko, ale mam ją zabudowaną i tyle razy już to rozbierałem w poprzednich awariach i później czekałem na części, że nie chcę mieć jej tydzień wybebeszonej na środku kuchni. Czy to może być jednak elektrozawór (choć działa na początku)? Hydrostat? Pływak?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18551624
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 18581947
    Mallo
    Poziom 11  
    Ocena: 57
    Zmywarka AEG Favorit Control VI 911D93-2T - błąd i30

Winowajcą była przeciekająca rura między misą a główną pompą.
    Niestety w oryginale występuje razem z misą (jest wklejona). Misa 110 zł ale z dwoma gumowymi rurami (do obydwu pomp - obie rury już wymieniałem w dwóch różnych naprawach) lub zamiennik rury za 45 zł i trochę zabawy przy usuwaniu przyklejonej gumy.
    Z perspektywy czasu chyba za jednym zamachem trzeba było wymienić misę i mieć obie rury nowe.
REKLAMA