logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 250 G3 Windows 10 - Problem z instalacją Windowsa na laptopie z płyty

nightvz 22 Mar 2020 19:19 1575 5
REKLAMA
  • #1 18551506
    nightvz
    Poziom 4  
    Cześć, pisze do was z problemem i wiem że jest szansa na zmianę systemu dzięki wam.
    Laptop hp 250 g3, sam doszedłem do boot managera lecz bez żadnych większych rezultatów.
    Po prostu nie potrafię zrobić tego systemu.

Próbowałem uaktualnić przez narzędzie z Microsoftu, ale podczas aktualizacji, komputer się zawiesił na 48% I nic siebie dało zrobić.
    Komputer po resecie wrócił do stanu poprzedniego/aktualnego.

HP 250 G3 Windows 10 - Problem z instalacją Windowsa na laptopie z płyty HP 250 G3 Windows 10 - Problem z instalacją Windowsa na laptopie z płyty
  • REKLAMA
  • #2 18551540
    pan nielektryk
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    Pobierz ze strony microsoftu obraz systemu windows 10 .iso . Potem pobierasz program rufus i przygowujesz pendrive na którym ma być system. Po instalacji programu wybierasz plik z w10 i tworzysz bootowalnego pendrive. Następnie wkładasz go do laptopa i wybierasz z tej listy co ci się pokazuje pendrive.
  • REKLAMA
  • #3 18551579
    nightvz
    Poziom 4  
    pan nielektryk napisał:
    Pobierz ze strony microsoftu obraz systemu windows 10 .iso . Potem pobierasz program rufus i przygowujesz pendrive na którym ma być system. Po instalacji programu wybierasz plik z w10 i tworzysz bootowalnego pendrive. Następnie wkładasz go do laptopa i wybierasz z tej listy co ci się pokazuje pendrive.

Podpowiesz mi z jakiej listy? Jak to włożę do laptopa to co dalej?
  • REKLAMA
  • #4 18552707
    pan nielektryk
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    No ta lista którą otworzyłeś klikając odpowiednie przyciski podczas startu komputera. Lista jest w zdjęciu które dodałeś.(boot manager)
  • REKLAMA
  • #5 18552714
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    Masz włączone UEFI więc musisz nagrać pendrive z systemem partycionowania UEFI .
  • #6 18552901
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    nightvz napisał:
    Podpowiesz mi z jakiej listy? Jak to włożę do laptopa to co dalej?

Screen #2 - Okno "Boot Manager" - masz na foto zaznaczony napęd płyt. Po poprawnym przygotowaniu pena za pomocą Rufusa, powinien się na liście pojawić pendrive.

HP 250 G3 Windows 10 - Problem z instalacją Windowsa na laptopie z płyty
    https://www.top-password.com/blog/create-uefi...gacy-bootable-usb-drive-for-windows-10-setup/

Zorientuj się czy się różni boot CSM (tak zwany Legacy) i UEFI.
REKLAMA