logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] SHARP LC-46 LE 730 E - Nie da się zaprogramować po aktualizacji oprogramowania.

BURMAR 23 Mar 2020 10:16 1374 2
REKLAMA
  • #1 18552890
    BURMAR
    Poziom 23  
    Ocena: 299
    Miałem problem z włączaniem i wyłączaniem tego telewizora. Po trzeciej próbie aktualizacji oprogramowania w końcu mi się udało zainstalować najnowsze oprogramowanie. Problem zniknął.
    Pojawił jednak nowy problem. Jestem podłączony do TV kablowej w Grudziądzu. Do tej pory nie było problemów z programowaniem. Były wszystkie programy zgodnie z opcją, którą wykupiłem. Obecnie spędziłem kilka godzin na próbach programowania i ciągle nic. To znaczy programują się programy ale zawsze z pewnymi brakami. Przy każdej próbie zmieniałem kraj użytkowania bo to czasami pomagało. Parametry jakie ustawiam to :początek wyszukiwania 114000, prędkość 6900, modulacja 256. Oprócz tych ustawień próbowałem również innych ale bez zmian.
    Chodzi o to, że nie ma pierwszych 4 programów. To znaczy numerków 1,2,3,4.
    Numeracja zaczyna się od 5. Nie ma też tych programów, które były pod tymi numerkami, tzn. "1", "2", "3", Polsat news. Nie mam również programów regionalnych z TV Grudziądz. były pod numerkami 8,9,10. Ani tych programów ani tych numerków.
    Obecnie mam ustawiony telewizor na kraj: Wielka Brytania. Jest to najbardziej podobne ustawienie do tego, które było kiedyś. Niestety wspomnianych programów nie ma.
    Serwis w TVK nie może mi pomóc, może ktoś już spotkał się z takim problemem.
    Dodam jeszcze , że brakujące programy (częstotliwość) mieszczą się w zakresie kiedy programuję.
  • REKLAMA
  • #2 18553204
    bajdu
    Poziom 31  
    Ocena: 326
    Na pewno nie Wielka Brytania a prędzej Czechy, Niemcy, Norwegia itp.
  • #3 18577277
    BURMAR
    Poziom 23  
    Ocena: 299
    Witam,
    nie wiem o co chodzi ale przy kolejnej próbie zaprogramowania (chyba 20) udało się. Telewizor dał się zaprogramować tak jak powinno być. Okazało się jednak, że trzeba wybrać jednak Wielką Brytanię.
    Dzięki za sugestie.
    Pozdrawiam
REKLAMA