logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie ciśnienie dla pistoletu HVLP Airpress z dyszą 1.4 do malowania felg?

xebo 23 Mar 2020 13:10 3024 1
REKLAMA
  • #1 18553358
    xebo
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam

Chciałbym pomalować sobie felgi i odpowiednio je zabezpieczyć.
    Mam pytanie do lakiernikow.

Jakie ciśnienie robocze używacie dla pistoletu HVLP???
    Co sądzicie o tym modelu ??
    https://www.castorama.pl/pistolet-lakierniczy...press-hvlp-z-gornym-zbiornikiem-id-72063.html

Dysza 1.4

Czy można tym pistoletem położyć podkład?

Czy można podkład położyć w sprayu A bazę i klar pistoletem?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18586915
    RobertLodz09
    Poziom 30  
    Ocena: 541
    Raczej odradzam zakup tego pistoletu ponieważ do malowania felg najlepiej sprawdza się pistolet mini z dyszą 1.2
    Takim mini z tą dyszą spokojnie położysz też podkład tylko musisz brać poprawkę na to że nie jest to duża dysza także trzeba podkład odpowiednio rozrobić do odpowiedniej lepkości tak aby przeszedł przez ten pistolet i nakładać cienkie warstwy
    tak aby uzyskać wymaganą grubość powłoki podkładu.
    Ja takim pistoletem z dyszą 1.0 nakładałem podkład bez problemu na elementy takie jak błotniki czy drzwi
    i na to baza i bezbarwny. Pistolety mini są zalecane do wykonywania zaprawek czy malowania małych powierzchni.
    Przy autach gdzie są duże powierzchnie to jest to bardzo żmudne malowanie takim mini ale na felgi idzie bardzo fajnie
    no i plus masz taki że możesz sobie wyregulować ilość materiału szerokość natrysku oraz ciśnienie powietrza
    o czym to w przypadku pryskania sprayem jest nie możliwe ... wciskasz spust i pryskasz tak jak Ci wylatuje z pojemnika
REKLAMA