Procesor i5-4590, grafika Intel HD, podłączenie przez D-SUB, monitor 4:3. Problem polega na czarnym ekranie zamiast pulpitu, zazwyczaj jak komputer zostanie wyłączony na całą noc i włączony dnia następnego. Wygląda to następująco: pojawia się zawsze logo DELL, informacja ładowania systemu oraz logowanie również zawsze widoczna i kiedy ma załączyć się pulpit czarny ekran, bez kursora i tak stoi w miejscu. Wciskam przycisk włącznika, pojawia się na monitorze wylogowywanie. Załączam raz jeszcze i znowu to samo a za trzecim razem pulpit wskakuje i wszystko działa jak należy.
Robiłem reinstalacje systemu do najnowszej wersji 1909, wszystko od początku, wszystkie aktualizacje, sterowniki ze strony intela do grafiki a pozostałe "zassał" automatycznie i dalej to samo. Te same objawy.
Mamtest - brak problemów, dysk SSD nowy - SMART ok.
Co może się przydać: zainstalowałem Corela X3, Office 2013, Nortona, AcrobatReader DC. Mysz i klawiatura na PS2, podłączona drukarka na USB HP, brak innych urządzeń na USB.
Odnośnie tego, że co trzecie to tak bynajmniej wygląda to od czterech dni, ale może to akurat przypadek.
Dodano po 49 [minuty]:
może skany z FRST coś podpowiedzą
Robiłem reinstalacje systemu do najnowszej wersji 1909, wszystko od początku, wszystkie aktualizacje, sterowniki ze strony intela do grafiki a pozostałe "zassał" automatycznie i dalej to samo. Te same objawy.
Mamtest - brak problemów, dysk SSD nowy - SMART ok.
Co może się przydać: zainstalowałem Corela X3, Office 2013, Nortona, AcrobatReader DC. Mysz i klawiatura na PS2, podłączona drukarka na USB HP, brak innych urządzeń na USB.
Odnośnie tego, że co trzecie to tak bynajmniej wygląda to od czterech dni, ale może to akurat przypadek.
Dodano po 49 [minuty]:
może skany z FRST coś podpowiedzą