Chyba tutaj mogę ten temat poruszyć.
Mam Renault Clio z radiem Visteon i chcę wymienić je na inne też fabryczne występujące w tym modelu auta, mianowicie na Media Nav z nawigacją.
Kostki w obu radiach inne, jestem w trakcie pozyskiwania takich aby zrobić przejściówkę. ( gotowców takich nikt nie oferuje )
Zastanawia mnie tylko czy radio zagada z moim autem, głównie chodzi o CAN.
Media Nav ma trochę więcej użytych pinów sygnałowych, natomiast u mnie tylu nie ma.
Przypuszczam też że Visteon bardziej "rozmawia" przez CAN np. przy każdym włączeniu na chwilę jest komunikat o weryfikacji, nie wiem jak jest z Media Nav.
Wszystkie sygnały na moich kostkach powinny przypasować do nowego radia.
Clio jest z 2017 r i z tego okresu byłoby też Media Nav , np LAN5210WR4
Ma ktoś może w tym temacie jakieś doświadczenia ?
Mam Renault Clio z radiem Visteon i chcę wymienić je na inne też fabryczne występujące w tym modelu auta, mianowicie na Media Nav z nawigacją.
Kostki w obu radiach inne, jestem w trakcie pozyskiwania takich aby zrobić przejściówkę. ( gotowców takich nikt nie oferuje )
Zastanawia mnie tylko czy radio zagada z moim autem, głównie chodzi o CAN.
Media Nav ma trochę więcej użytych pinów sygnałowych, natomiast u mnie tylu nie ma.
Przypuszczam też że Visteon bardziej "rozmawia" przez CAN np. przy każdym włączeniu na chwilę jest komunikat o weryfikacji, nie wiem jak jest z Media Nav.
Wszystkie sygnały na moich kostkach powinny przypasować do nowego radia.
Clio jest z 2017 r i z tego okresu byłoby też Media Nav , np LAN5210WR4
Ma ktoś może w tym temacie jakieś doświadczenia ?