logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można grać w DukeNukem 3D na PC z kodu z Xbox One?

sanfran 24 Mar 2020 14:15 1914 6
REKLAMA
  • #1 18556387
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2991
    Boris (Johnson) każe siedzieć w domu, a syn okupuje XBOXa.
    Kupiłem sobie DukeNukem 3D (kod cyfrowy) i się zastanawiam, czy mogę w to jakoś grać na komputerze bez pośrednictwa konsoli?
    Ewentualnie czy można odpalić na konsoli drugiego usera i wtedy streamować ekran „w tle” na PCta.
  • REKLAMA
  • #2 18556449
    Iquerno
    Poziom 2  
    Jaki to Xbox? Bo na starsze dało się jeszcze emulatory ściągnąć tylko jest problem z przegrywaniem plików konsolowych na komputer. I też nie kojarze zeby zrobili nowego Duke Nukema na konsole. To nie jest ten stary, który był na DOSa?
  • REKLAMA
  • #3 18556894
    sanfran
    Konsola to XBOX ONE.

Wiem, że się da grać na PCecie jako zdalny ekran konsoli.

Tak, dokładnie to ten stary DUKE, nawet jest specjalne (ukyte- doł,X, prawy joy,prawo) menu z kodami na cały ekwipunek.

Grafika podobna jak w grze New Order kiedy się wchodzi w starego Wolfensteina.

Czy można grać w DukeNukem 3D na PC z kodu z Xbox One?
  • REKLAMA
  • #4 18558848
    Iquerno
    Poziom 2  
    Tyle wiem, że da się ściągnąć program np. DOS-BOX i ROMa do gry, żeby pograć na komputerze.

Na starsze konsole jeszcze emulatory były, ale nie wiem czy z grą na płyte da się coś zrobić.
  • #6 18560037
    sanfran
    Zainstalowanie XBOXa (w wersji BETA) na PCecie się powiodło, ale w sklepie jest tylko niewielki wybór, czyli tak jak gdyby dopuścili tylko niektóre gry do testów.
  • REKLAMA
  • #7 18561063
    atomic99
    Poziom 34  
    Ocena: 338
    Kurcze artykuł z 25.02.2019 i jeszcze nie ogarnęli , dziwne.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości grania w Duke Nukem 3D na PC z kodu cyfrowego zakupionego na Xbox One. Użytkownicy wskazują, że istnieje możliwość zdalnego grania na PC, jednak dostępność gier w wersji beta jest ograniczona. Sugerowane są również alternatywy, takie jak użycie emulatorów (np. DOS-BOX) oraz ROM-ów, aby uruchomić grę na komputerze. Wspomniano, że gra Duke Nukem 3D jest klasycznym tytułem, a grafika przypomina starsze gry, takie jak Wolfenstein.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA