logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zdalna instalacja Aplikacji .exe na jednostkach klienckich w sieci/domenie

Laki1231 25 Mar 2020 11:07 2838 5
REKLAMA
  • #1 18558790
    Laki1231
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam,
    szukam rozwiązania na następujący problem, posiadam w firmie domene na Windows Server 2016 Standard oraz około 50 stanowisk klienckich pracujących na Windows 7/10 Pro.

Mam aplikację .exe która średnio co miesiąc będzie aktualizowana. Chciałbym z tego wybrnąć instalując to w jakiś prosty sposób zdalnie na wszystkich jednostkach np. przy odpaleniu komputera lub przy logowaniu użytkownika najlepiej w sposób dla niego nie widoczny. Nie chciałbym sytuacji gdzie jedna wersja instaluje się za każdym logowaniem przez miesiąc na tym samym komputerze. Aplikacja to CMS RoadRunner.exe średnio chce mi się co miesiąc chodzić i każy z osobna aktualizować.

Za rozwiązanie problemu na poziomie bezobsługowym i prostym będzie to odpłatne.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18558816
    Laki1231
    Poziom 12  
    Niestety jest proces aktualizacyjny.

Ale pytanie dobre może by się dało zainstalować to i odpalić po przez zastąpienie plików, bo jest to tylko kliencka apka, tylko jak to wykonać później na wszystkich stanowiskach.

Instalator mogę na priv udostępnić.
  • REKLAMA
  • #4 18558825
    przeqpiciel
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 238
    jeżeli wchodzi w gre podmiana plików, to może zamontuj zasub gdzie bedzie ta aplikacja

przez skrypt startujacy komputer moglbys podmieniac pliki, moj problem jest taki, ze ostatni raz z AD mialem stycznosc ponad 5 lat temu
  • REKLAMA
  • #5 18558828
    Laki1231
    Poziom 12  
    Sprawdzę na stanowisku czy taka podmiana pomoże i zadziała to w ten sposób i dam znać.

Dodano po 3 [godziny] 44 [minuty]:

Działało by to w ten sposób po przez podmianę plików. Pytanie tylko teraz jak taką podmianę w całej domenie mogę wymusić ? Jednorazowo przy włączeniu komputera
  • #6 18613915
    Laki1231
    Poziom 12  
    Rozwiązane po przed podmianę plików GPO
REKLAMA