Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Fabia 1.4 mpi - Problemy z odpalaniem po czyszczeniu przepustnicy

Radek19882020 25 Mar 2020 21:50 690 4
    Radek19882020
    Level 4  
    Witajcie,
    Ostatnio jak zabralem sie do napraw we wlasnym samochodzie postanowilem przy okazji wyczyscic przepustnice po 19 latach :)
    Wszystko pieknie poskladalem, wymienilem uszczelke i pojawily sie problemy z odpalaniem.
    Zrobilem adaptacje ale nic to nie dało.
    Przed czyszczeniem ani razu nie bylo z tym problemu wiec na bank to po tym.
    Nie ma znaczenia czy na zimnym czy na rozgrzanym oraz czy na paliwie czy na gazie.
    Aczkolwiek jak odpalam pierwszy raz auto np. z rana to odpala chyba zawsze?( wydaje mi sie ze pare razy tez byl klopot) a pozniej jak gdzies dojade i za chwile wracam to nie moge odpalic. Odpalam ze 2-4 razy i w koncu zalapuje i potem za kazdym razem odpala. Sytuacja sie caly czas powtarza.
    Jak odpale ze 2-4 razy i w koncu odpali to sie tak dławi jakby chcial a nie mogl ale w koncu rusza.
    Czy przepustnica moze dawac takie objawy?
    Radek19882020
    Level 4  
    Tak sprawdzalem.
    Wyskakuja ale te same bledy co przed adaptacja i nie sa to powazne bledy i nie zwiazane z silnikiem.

Adaptacje przeprowadzalem 3 razy i tutaj na pewno wszystko sie powiodlo.
    Wrazenie jest takie jakby swiece nie chcialy dac iskry ale przeciez to tak nie dziala ze raz daja a raz nie. Tym bardziej ze swiece calkiem nowe jednak jako ze mam gaz kupilem 3 elektrodowe ale od poczatku moim zdaniem chodzily gorzej niz oryginalne przeznaczone do tego silnika ale swiece przeciez nie maja zwiazku z przepustnica.
    hobbista
    Level 19  
    Gaz której generacji ?
    Radek19882020
    Level 4  
    Gaz IV Generacji z 2011 roku Brc.
    Tak czytam i wnioskuje ze moglo sie cos stac z elektronika, z czujnikiem. Moze jakos sie powinno odpowiednio przed demontazem przepustnicy odłączyć akumulator bo wydaje mi sie ze przez to dziala roznie.
    Bo vagiem sie konkretnie przepustnicy nie da sprawdzic, nie?
    A zeby zresetowac komputer to tak sie chyba tez nie da...