logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego tablet Samsung Galaxy nie ładuje się i miga ekran?

majstrz 28 Mar 2020 22:03 10044 7
REKLAMA
  • #1 18568300
    majstrz
    Poziom 1  
    Mam problem z tabletem - nie mogę go włączyć, chyba się nie ląduje, a ekran miga, na migoczącym ekranie widać tylko baterię, ale nie lądująca się. Tablet to samsung galaxy.

Wpierw tablet rozładował mi się, chyba pierwszy raz od kilku lat. Po około dwóch trzech godzinach podłączyłam tablet do ładowarki. Przez godzinę ładowania widoczna była nieładująca się bateria. Podłączyłam do innej ładowarki co nic nie dało. Poza tym ekran tabletu zaczął migać. W międzyczasie próbowałam włączyć włącznie awaryjne, ale bez skutku. Ładowarki są dobre.

Wcześniej tablet działał prawidłowo, czasem tylko klawiatura się zacinała. Prośba wielka o podpowiedź co mogę zrobić. Tablet nie jest na gwarancji, a do serwisu też przecież tabletu teraz nie zaniosę.
  • REKLAMA
  • #2 18568351
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 745
    Nie wiele zrobisz bo może to być wina zużytej baterii lub gdzieś w układzie ładowania jeszcze istnieje ryzyko że samo gniazdo się uszkodziło ale żeby w takim tablecie coś zrobić trzeba mieć sprzęt i wiedzę mówiąc o sprzęcie nie mam na myśli taniej lutownicy z biedronki.
  • REKLAMA
  • #3 18568637
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 465
    Przedewszystkim napisz nam jaki to model tableta. Bo z tego ci narazie mówisz to do podmiany w celu zdiagnozowania są trzy elementy, po kolei:
    Gniazdo ładowania
    Bateria
    Lcd.
  • #4 20006545
    dadanadia07
    Poziom 2  
    Ocena: 33
    Czy udało sie rozwiązać problem? Mam tak samo i nie wiem co jest tego przyczyną.
  • REKLAMA
  • #5 20007549
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 465
    dadanadia07 napisał:
    Czy udało sie rozwiązać problem? Mam tak samo i nie wiem co jest tego przyczyną.

do wykonania czynności które podałem wyżej. jaki model tabletu??
  • #6 20008232
    dadanadia07
    Poziom 2  
    Ocena: 33
    Juz wszystko w porządku, dzięki za chęci!
  • #7 20692543
    marcinsobieszewski
    Poziom 1  
    Ocena: 8

Dzień dobry, w jaki sposób problem został rozwiązany? Mam tak samo i nie wiem co robić.
  • REKLAMA
  • #8 21432576
    piotrwoj300988
    Poziom 1  
    Temat odkurzę, bo nie ma tu podanego rozwiązania. W moim przypadku sprawę załatwiło podłączenie do mocniejszej ładowarki (szybkie ładowanie). Może to komuś pomoże;)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z tabletem Samsung Galaxy polega na tym, że urządzenie nie ładuje się, a ekran miga, wyświetlając ikonę baterii bez postępu ładowania. Przyczyną mogą być uszkodzenia sprzętowe, takie jak zużyta bateria, uszkodzone gniazdo ładowania lub problemy z wyświetlaczem LCD. Próby ładowania różnymi ładowarkami nie przyniosły efektu, a włączenie trybu awaryjnego nie powiodło się. Rozwiązaniem w jednym z przypadków było użycie mocniejszej ładowarki obsługującej szybkie ładowanie. Diagnostyka wymaga wymiany lub testowania kolejno gniazda ładowania, baterii i ekranu LCD, co jednak wymaga specjalistycznego sprzętu i wiedzy serwisowej. Brak szczegółowego modelu utrudnia precyzyjną diagnozę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA