logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux ESL 46050 zmywarka - w zmywarce po myciu stoi woda.

roger1977 29 Mar 2020 11:50 1185 4
REKLAMA
  • #1 18568987
    roger1977
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Po umyciu w zmywarce stoi woda. Nie zawsze, ostatnio jakoś co drugi raz.
    Po włączeniu jakiegokolwiek programu, woda pierwsze zostaje odpompowana, więc pompa działa.
    Woda nie przelewa się też, więc jej poziom jest jakoś wstrzymywany do poziomu zbiornika na dole, by się nie wylało.

Nie wiem co mam sprawdzić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18569474
    roger1977
    Poziom 10  
    W sumie niewiele. Sprawdziłem tylko ręką na ile się dało, czy nie ma czasem jakiś zanieczyszczeń przy odpływie. Wszystko wydaje się czyste.
    Kilka lat temu rozbierałem już drzwi i zmieniałem przekaźnik, bo grzałka się nie włączała. Wymieniłem też łopatki natryskowe, bo podczas mycia pryskały po drzwiach i się lekko lało na zewnątrz. Od tamtego czasu wszystko było dobrze, i nagle ta stojąca woda po prawie każdym myciu.
    Dodam, że nie ma błędu i zmywarka daje sygnał na końcu, że jest umyte.

Od czego zacząć?
  • REKLAMA
  • #4 18569546
    Paw_el

Specjalista AGD
    Ocena: 1548
    roger1977 napisał:
    Sprawdziłem tylko rękom na ile się dało, czy nie ma czasem jakiś zanieczyszczeń przy odpływie. Wszystko wydaje się czyste.

Do sprawdzenia wąż przy podłączeniu do syfonu (drożność), filtry w zmywarce do przeczyszczenia (to co możesz sprawdzić samodzielnie) chyba że czujesz się na siłach to dostań się do pompy wylewającej wodę czy przypadkiem nie ma tam ciała obcego.
    Konto firmowe:
    Naprawa Pralek Automatycznych Zmywarek
    Poznańska 46, Kalisz, 62-800 | Tel.: 62 XXXXXXX (Pokaż)
  • #5 18569805
    roger1977
    Poziom 10  
    Dzięki,
    Tak właśnie myślałem, że i tak nie obejdzie się bez rozbierania.

Boję się tylko to teraz rozgrzebywać, bo mogę mieć problem z dostępem do części. Póki co myje, tylko wkurza nieco ten stan wody prawie za każdym razem.
    Dzięki
REKLAMA