logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technika cyfrowa - jak rozwiązać zadanie z funkcji logicznej?

FakerSkt3 29 Mar 2020 12:18 852 6
REKLAMA
  • #1 18569044
    FakerSkt3
    Poziom 7  
    Dzień dobry
    Czy ktoś mógłby pomóc w rozwiązaniu pierwszego zadania z załącznika. Mam poprawkę z techniki cyfrowej i potrzebuje rozwiązać tylko 1 zadania żeby zaliczyć. Dobrze by było jakby było napisane jak rozwiązać te zadania w przypadku gdyby zmieniła się funkcja.
    Załączniki:
    • Technika cyfrowa - jak rozwiązać zadanie z funkcji logicznej? test.jpg (324.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18569170
    FakerSkt3
    Poziom 7  
    Dzięki za pomoc ale ja z tego nic nie rozumiem. Tutaj mam drugi zestaw i polecenia w pierwszym zadaniu są takie same tylko różnią się liczbami.
    Potrzebuje tylko rozwiązania tego pierwszego zadaniowe taki sposób żebym mógł podstawić inne liczby.
    Załączniki:
    • Technika cyfrowa - jak rozwiązać zadanie z funkcji logicznej? test 2.jpg (874.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 18569174
    matej1410
    Poziom 25  
    Ocena: 218
    Technika cyfrowa - jak rozwiązać zadanie z funkcji logicznej?

Zasadniczo tu masz wszystko czego potrzebujesz np. do podpunktu 1 :-)

Dodano po 3 [minuty]:

FakerSkt3 tu nikt Ci nie rozwiąże tego zdania. Jedynie pokażemy Ci wzory z których należy skorzystać i jeśli zaczniesz zadawać jakiekolwiek, nawet bez sensu, ale pytania oraz próbować myśleć, to wtedy otrzymasz pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 18569188
    FakerSkt3
    Poziom 7  
    Tylko w tym co wystawiłeś nie ma np. narysować ta funkcje w postaci iloczynów używając bramek not, and i or

Dodano po 4 [minuty]:

Ja potrzebuje tylko pierwsze zadanie do zaliczenia. Co mi po wzorach skoro i tak nwm jak ich użyć. Potrzebuje tylko przykładowego rozwiązania jednego z zestawów a i tak dostane na egzaminie inne liczby. I analogicznie podstawię te liczby do zestawu.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w rozwiązaniu zadania z techniki cyfrowej, które dotyczy funkcji logicznych. W odpowiedziach pojawiają się linki do przykładów oraz wskazówki dotyczące wzorów, które mogą być użyteczne. Użytkownik wyraża trudności w zrozumieniu materiału i prosi o konkretne rozwiązanie pierwszego zadania, które mógłby dostosować do innych liczb. W odpowiedziach sugerowane są zasoby online oraz prośby o dodatkowe wyjaśnienia dotyczące poszczególnych podpunktów zadania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA