logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG LF652V - jak zepsuć? ;) - Jak uszkodzić TV? ;)

Jakub365 01 Kwi 2020 06:47 11202 14
REKLAMA
  • #1 18577799
    Jakub365
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Witam,
    Podczas przeprowadzki uszkodziłem matrycę w TV. Przy wyłączonym nie ma najmniejszego śladu, że coś jest nie tak, ale kiedy się go włączy jest taka pajęczyna. Kiedy kupowałem TV dokupiłem rozszerzona gwarancję na 5 lat, pamiętam jeszcze jak sprzedawca mówił, że gdy będzie mi się kończyła gwarancja mogę TV zrzucić na podłogę i wymienią mi na nowy bez problemu, ale wiadomo nie ryzykowałabym czegoś takiego. Lecz niestety doszło faktycznie do uszkodzenia. Więc napisałem info do sklepum. Jak się okazało mam tylko ubezpieczenie jak TV się po prostu zepsuje, a od nieszczęśliwych wypadków wtedy jeszcze nie było takiej opcji. Niby weszło to od 2016 a ja TV kupiłem w 2015 pod koniec grudnia ;( Mimo, że sprzedawca mówił co innego tak wiem mogłem czytać warunki ubezpieczenia no ale trudno.
    Czy jest jakiś sposób, aby uszkodzić TV tak, aby się po prostu nie włączył, a naprawa byłaby nie opłacalna? ;D wtedy jest szansa, że dostałbym nowy jeśli "nie będzie to z mojej winy" wiem, że trochę kombinatorstwo, ale jak widać oni sami kombinują jak mogą ;/ jakby nie patrzeć ubezpieczenie mam wykupione tylko po prostu nie od uszkodzenia mechanicznego.
    Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #3 18577872
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1629
    Jakub365 napisał:
    Przy wyłączonym nie ma najmniejszego śladu

Pod odpowiednim kątem łatwo to zauważyć, oświetl ekran mocnym światłem i sam zobaczysz pęknięcie.
    Jeśli przyjmujący TV tego nie sprawdzi to masz farta.
  • #4 18578716
    bajdu
    Poziom 31  
    Ocena: 325
    Ładnie to tak przed Świętami Wielkanocnymi oszukiwać? Może spaść odpowiedzialność za rozbitą matrycę na pracownika serwisu ,lub przyjmującego sprzęt do naprawy i to on nie będzie miał na świąteczną szyneczkę bo obciążą go za uszkodzenie matrycy.
  • REKLAMA
  • #5 18578758
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Ocena: 204
    Czyli jedna zasada dla serwisantów: przy przyjęciu sprzętu dokładne oględziny. Bo jak nie sprawdzisz, to taki cwaniaczek Ciebie wrobi w kabałę.
    Konto firmowe:
    TELERADIOMECHANIKA SERWIS ELEKTRONIKI
    Szwejka, Lublin, 20-713
  • #6 18578791
    bazi1962
    Poziom 21  
    Ocena: 142
    TELERADIOMECHANIKA napisał:
    Czyli jedna zasada dla serwisantów: przy przyjęciu sprzętu dokładne oględziny. Bo jak nie sprawdzisz, to taki cwaniaczek Ciebie wrobi w kabałę.

Takich cwaniaczków to nie brakuje, dziwie sie tylko, że ten temat jeszcze tu wisi.
  • #7 18578806
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Myślę, że powinien zostać ku przestrodze. No ale to moderatora sprawa.
    Konto firmowe:
    Szwejka, Lublin, 20-713
  • #8 18578864
    bajdu
    Poziom 31  
    Temat niech zostanie bo może oświecić przyjmującego sprzęt że należy robić dokładne oględziny.W tamtym roku pani przywiozła tv do naprawy i poprosiła mnie bym pomógł wyjąć tv z auta.Podszedłem i zobaczyłem tv leżący matrycą do spodu,po bardzo dokładnych oględzinach stwierdziłem minimalne pęknięcie, tak że nie było co wnosić do serwisu/moje szczęście/.
  • #9 18578991
    Jakub365
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    A to że mnie oszukano to już problemu nie widzicie tak? Tylko, że ja chce oszukać? Tak zgodzę się, że nie przeczytałem warunków ubezpieczenia, ale skoro sprzedawca zapewnia o takich sprawach to chyba powinienem mu wierzyć tak? Nie powinien kłamać sprzedając daną rzecz. Druga sprawa, że takie rzeczy nie idą do serwisu producenta tylko sklep to jakoś rozwiązuje. Oni i tak na tym zarobią, ubezpieczyciel zarobi i każdy szczęśliwy. Myślicie ze każdy rozwala sprzęt jak wykupi ubezpieczenie?
  • REKLAMA
  • #10 18579012
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Jakub365 napisał:
    Witam,
    Podczas przeprowadzki uszkodziłem matrycę w TV.

Przecież napisałeś,że uszkodziłeś. Gwarancja i ubezpieczenie nie obejmuje szkód powstałych z winy użytkownika. Tak jest wszędzie. I nie mów że Ciebie oszukano.
    Konto firmowe:
    Szwejka, Lublin, 20-713
  • #11 18579033
    bajdu
    Poziom 31  
    Ubezpieczyciel który daje przedłużoną gwarancje korzysta z serwisu z którym podpisał umowę i tv jest odsyłany właśnie do serwisu który taki tv ma naprawić.Serwis diagnozuje ,wycenia naprawę i konsultuje to z ubezpieczycielem.
  • #12 18579050
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Tak, wszystko się zgadza, ale nie na uszkodzenia mechaniczne lub usterki powstałe z winy użytkownika. Ta przedłużona gwarancja to jedna wielka ściema, to sposób na wyciągnięcie od ludzi dodatkowej kasy. I tak na ogół telewizor wysiada po całym okresie gwarancyjnym nawet tym przedłużonym. Skoro tak podkreślasz spawę ubezpieczenia to może napisz co ono obejmuje, bo może nie wiem. /pożar mieszkania, zalanie, kradzież inne nieszczęśliwe wypadki/
    Konto firmowe:
    Szwejka, Lublin, 20-713
  • #13 18579480
    Preskaler
    Poziom 40  
    Ocena: 1048
    No niestety ale ja będę bronił "Jakub365". Zawsze tak jest przy ubezpieczaniu czegokolwiek, że agent tłumaczy jako by wszystko było ubezpieczone po czym daje do podpisania 6 stron maczkiem pisanego tekstu. Kto przy zdrowych zmysłach zakłada, że ktoś to przeczyta? Taki tekst podpisywany powinien zawierać tylko kilka linijek łatwo odczytywanych i to WSZYSTKO!
    Poza wszystkim ta dodatkowa opłata ma składać się z dwóch części. Gwarancji i ubezpieczenia. To ubezpieczenie ma niby obejmować wszystko (?). Od wypadków losowych po wszelkiego typu kataklizmy. Tak twierdzą agenci a w praktyce zawsze drobnym drukiem dopisane jest... samo życie!
  • #14 18579935
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1629
    TELERADIOMECHANIKA napisał:
    pożar mieszkania

W sumie dobrze to wykminiłeś :-) wystarczy wstawić TV do jakiegoś pomieszczenia, najlepiej na jakimś łatwopalnym meblu np drewnianym stoliku i zasymulować pożar, TV sie troszkę zwęgli, zmieni kształty, kubature i kto udowodni że matryca została uszkodzona przez użytkownika?
    Brzydkie, nieeleganckie ale możliwe?
  • REKLAMA
  • #15 18580021
    jeloi
    Poziom 34  
    Ocena: 589
    Congratulations today is April 1st.Day of lies

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza uszkodzenie matrycy telewizora LG LF652V podczas przeprowadzki, które objawia się widoczną pajęczyną na ekranie po włączeniu. Pomimo posiadania rozszerzonej gwarancji, ubezpieczenie nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych spowodowanych przez użytkownika. Użytkownicy dyskutują o możliwościach oszustwa, sugerując, że można by uszkodzić telewizor w sposób, który uniemożliwi jego włączenie, aby uzyskać nowy egzemplarz. Pojawiają się również uwagi na temat odpowiedzialności serwisantów oraz nieczytelnych warunków ubezpieczenia, które często są ignorowane przez klientów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA