Witam. Wczoraj mój komputer przeszedł modernizacje i wymieniono w nim płytę główną z Foxconnu na prawdopodobnie na Asusa oraz procesor. Kiedy podłączyłem mikrofon do komputera, a było to przed uruchomieniem komputera pokazywał, że wszystko jest w porządku, choć nie było słychać mojego głosu w głośnikach lub inne dźwięku pomimo, że ustawienia pokazują, że jest wszystko w porządku. Teraz gdy odłączałem i podłączałem kilkukrotnie to mikrofon w ogóle nie działa. Próbowałem podłączyć mikrofon na tylną wtyczkę, ale i tak nie było mnie słychać. Mikrofon jest w słuchawkach Tracer. Potrzebuję mikrofonu, aby rozmawiać z nauczycielem podczas e-lekcji na Discord.
Czy coś źle podpiąłem, czy w ustawieniach w komputerze jest coś nie tak, czy powinienem aktywować system Windows, który wyświetla mi się w prawym dolnym rogu z uwagi na to, że była wymiana podzespołów?
Poniżej powinny być zdjęcia ukazujące jak mam podpięte kable do komputera i monitora.
Czy coś źle podpiąłem, czy w ustawieniach w komputerze jest coś nie tak, czy powinienem aktywować system Windows, który wyświetla mi się w prawym dolnym rogu z uwagi na to, że była wymiana podzespołów?
Poniżej powinny być zdjęcia ukazujące jak mam podpięte kable do komputera i monitora.