logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brama HATO FB200 - brak światła w garażu, sprawdzone żarówka/bezpiecznik

markube 02 Kwi 2020 11:56 1146 4
REKLAMA
  • #1 18581470
    markube
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Witam, posiadam bramę garażową Hato FB200. Przestała mi świecić lampa oświetlająca garaż po każdym otwieraniu/zamykaniu bramy.
    Na pewno problemem nie jest żarówka ani bezpiecznik (sprawdzałem). Gdzie może być problem?
  • REKLAMA
  • #2 18585919
    Zwyklyman
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    2 opcje albo czujnik drzwi domykania otwierania albo kabel uszkodzony gdzieś na łamaniu. Byś musiał sprawdzić po kolei kabel czy jest prąd do bramy potem do czujnika czy dochodzi prąd i od czujnika do lampy. Jeśli moja wiadomość ci pomogła to proszę o +
  • REKLAMA
  • #3 18596740
    Stan-Lab
    Poziom 18  
    Ocena: 64
    Jeżeli żarówka jest dobra , to uległ uszkodzeniu albo przekaźnik załączający lampę ( na płytce z innymi przekaźnikami ) , albo tranzystor nim sterujący ( na płytce z wyświetlaczem )
  • REKLAMA
  • #4 18599250
    markube
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Kabel w porządku, prędzej coś z tym przekaźnikiem.
    Stan-Lab czy można to sprawdzić samemu czy pozostaje sprowadzenie fachowca?
  • Pomocny post
    #5 18601873
    Stan-Lab
    Poziom 18  
    Ocena: 64
    Najprościej i najtaniej wyjdzie przesłanie obydwu płytek do serwisu . Koszt naprawy pewnie będzie poniżej 100zł ( + przesyłka ) . Jeżeli ktoś na co dzień nie naprawia tej elektroniki , to dochodzenie co i jak zajmuje czas ( = pieniądze ) .
REKLAMA