logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do aparatu Jenoptik JD Jendigital C 3.1 LCD na Windows 98

mansfild 30 Wrz 2005 13:09 1958 5
REKLAMA
  • #1 1861598
    mansfild
    Poziom 11  
    Witam.
    Mam taka prosbe polaczona z pomoca. Mam od kumpla aparat Jenoptik JD Jendigital C 3.1 LCD a takze do niego kabel, jednak nie mam plyty instalacyjnej do tegoż aparatu. Moje pytanie brzmi: czy zna ktos jakies sterowniki, aby moc przegladac zdjecia z tego aparatu? Bylem juz na stronie producenta i to, niestety, nie dziala. Moj system to Windows98, stad ten problem, poniewaz nie pojawia mi sie dysk wymienny... Wiem, ze jest tez mozliwosc odczytania zdjec z aparatu w jakichs programach graficznych (?). Dla mnie to zupelnie obojetne, chodzi tylko, abym mogl zrzucic zdjecia z aparatu. Ma ktos jakis pomysl? Moze dysponuje linkami?
    Serdecznie pozdrawiam i czekam na jakies sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 1861718
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 483
    musisz miec pod 98 stery do niego nawet jak zainstalujesz programy graficzne bez sterów i one nie zauważą aparatu.

Ale na stronie producenta przecież są stery pod w98 do tego

http://www.jenimage.com/fileadmin/MDB/Software/Treiber/DigitalKameras/JDC3_1LCD.zip

jak szukasz?

A masz zainstalowany directx i włączony w biosie port USB (zainstalowany w winie jeżeli nie potrafi tego sterownik od producenta)
  • REKLAMA
  • #3 1861760
    mansfild
    Poziom 11  
    Juz sciagam sterowniki z linka, ktorego podales. Zobacze, czy cos zadziala...
    DirectX mam, a czy w biosie mam zainstalowany port USB...? Nie wiem. Szczerze, to jestem w tym zupelny laik. Ale jesli dobrze zrozumialem, to chodzi o to czy USB cokolwiek wykrywa po podlaczeniu? Jesli dobrze rozumuje, to tak. Np. po podlaczeniu tego Jenoptika wyszukiwal jakis sterownikow, ale nie mogl znalezc i na tym zakonczyl szukanie i instalowanie... Dzieki za linka, ewentualnie, gdy bedzie jakis problem, to sie odezwe.
    Pozdrawiam

EDYCJA:

No i chyba nie mam tego USB w biosie (lub DirectX...) :|
    Sciagnalem, wypakowalem, instaluje i:
    Klikam na Setup, nastepnie pojawia mi sie jaki jezyk chce wybrac, wybieram Angielski, klikam OK i pojawia sie pierwszy komunikat:

Gdy klikne OK, zaraz po nim pojawia sie nastepny:

Zas pozniej pojawia sie okienko instalacji:

I gdy juz jest niby koniec instalacji, w zasadzie bezposrednio po instalce, wyskakuje taki komunikat:

I instalka sie zamyka i nic sie nie dzieje...
    Czy wiec problem lezy w tym USB? Czy moze w czyms innym? Prosze o pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3167827
    dx5
    Poziom 2  
    panowie koledzy, u mnie jest ten sam problem z jenoptikiem i windows 98, nie chce to razem działać.
    po odzwiedzeniu linka ze sterownikami wyskakują błędy na samym końcu instalacji jak u kolegi poprzednio.
    proszę napiszcie jak przez to przebrnąć
    [/b]
  • REKLAMA
  • #5 3170181
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    1. Jaka jest płyta główna (model, producent)?
    2. Czy zainstalowane są sterowniki płyty głównej?
    3. Jaki Windows?
  • #6 3170379
    dx5
    Poziom 2  
    już się udało
    brakowało direkt x
REKLAMA