logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskanie usuniętych danych z dysku HDD na partycji systemowej

laptopman123 02 Kwi 2020 17:45 357 5
REKLAMA
  • #1 18582469
    laptopman123
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam,
    Mam problem, jak odzyskać usunięte dane przez przypadek na partycji systemowej z dysku HDD w Linux Lubuntu? Jaki program?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18582493
    laptopman123
    Poziom 3  
    p1ot98 napisał:
    https://www.ubuntupit.com/top-15-linux-data-recovery-tools-the-professionals-choice/
    Tutaj masz wielki wybór co do programu.

Który z nich polecasz? Chodzi o to, że skasowały mi się tylko 3 foldery, system z tej partycji działa normalnie, więc te 3 foldery to były moje pliki osobiste, nie systemowe.

Dodano po 2 [minuty]:

Co prawda GParted i Ultimate Boot CD znam, ale nie wiem jak nimi odzyskać dane?
  • REKLAMA
  • #4 18583536
    malik123
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    nie wiem jak w Linux, ale może najlepiej odłącz tą partycje, nie uruchamiaj systemu z partycji z której chcesz odzyskać pliki.
    Może spróbuj go podłączyć do kompa pod W. i tam jest b.dużo dobrych programów któr radzą sobie z Linuxowymi systemami.
  • REKLAMA
  • #5 18629678
    laptopman123
    Poziom 3  
    malik123 napisał:
    nie wiem jak w Linux, ale może najlepiej odłącz tą partycje, nie uruchamiaj systemu z partycji z której chcesz odzyskać pliki.
    Może spróbuj go podłączyć do kompa pod W. i tam jest b.dużo dobrych programów któr radzą sobie z Linuxowymi systemami.

A jaki jest darmowy i w miarę dobry program na Windows do odzyskiwania danych? Próbowałem wiele różnych albo płatne albo nie odzyskały tego co chciałem albo po prostu nie działały(nie dało się uruchomić).
  • #6 18630106
    Kamerzysta
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Możesz spróbować dmde. W wersji darmowej możesz odzyskać 4000 plików.
REKLAMA