logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Capral MODEL 3090D 200L 400V 12,5bar opinie, wady, zalety, kompresor olejowy

jedrula25 02 Kwi 2020 21:06 4635 7
REKLAMA
  • #1 18583046
    jedrula25
    Poziom 7  
    Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tym kompresorze od użytkowników, mało jest o nim w necie. Rozważę również inne propozycje kompresorów polecanych przez Was, zależy mi na pojemności 150l + oraz żeby był jak najwydajniejszy. (budżet 3 tyś zł)
  • REKLAMA
  • #2 18583361
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 735
    jedrula25 napisał:
    Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tym kompresorze od użytkowników, mało jest o nim w necie. Rozważę również inne propozycje kompresorów polecanych przez Was, zależy mi na pojemności 150l + oraz żeby był jak najwydajniejszy. (budżet 3 tyś zł)

Powiem tak nie warto bo kompresor jest cienki . Po 1,5 roku pracy bierze olej ,wymiana zaworu zwrotnego ,bardzo duza ilosc kondensatu ze wzgledu na niska wydolnosc chlodzenia sprezonego powietrza .
    Nie polecam firmy ODPLYNIESZ.PL brak serwisu gwarancyjnego.Nie skuteczna i nie poprawna obsluga klienta .
    Czesci zamienne ze strony nie pasuja do danego modelu .Czas odpowiedz moze sie wydluzyc do 6 miesiecy po kilkukroznym ponagleniu.Odpowiedz moze byc zaskakujaca .
    Uzyskanie poprawnej pracy sprezaki (usuniecie wycieku oleju.Poprawienie mocowania silnika na konsoli ).Silnik wymaga wzmocnienia w miejscu mocowania .Produkt sredniej jakosci - .
    Z uzyskaniem 12,5 bara to chyba tylko mozliwe jak nowy a pozniej to pewnie i zadyszki dostanie .Kompresor dla cisnienia 8 bar .do domowych robot .
  • REKLAMA
  • #3 18583441
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1606
    Mało jest o nim w necie bo to kolejna firma która tylko nakleja naklejkę na butlę. W takich pieniądzach nie ma żadnego markowego kompresora na lata a wszystkie te chińskie pochodzą z jednej-dwóch fabryk i zmieniają tylko nazwy i kolor. Jak trafisz to pochodzi, jak nie to twój problem.
  • #4 18584070
    jedrula25
    Poziom 7  
    A może polecicie cos godnego uwagi?
  • REKLAMA
  • #5 18584108
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1606
    jedrula25 napisał:
    A może polecicie cos godnego uwagi?

WAN ED
  • #6 19192719
    Mariooo_1993
    Poziom 11  
    Ja mam 3065D, zmieniłem presosat na włoski, ale tylko dlatego, żeby miał mniejszy skok między włączeniem i wyłączeniem. Miał to być kompresor na chwilę aż dorobię się lepszego, i oram nim już 3 rok podpięty do frezarki CNC, z mgłą chłodziwa, włącza się co ok 5 min, i jeszcze go nie zajechałem, wręcz powiem, że jestem nim zachwychony, teraz właśnie chcę od nich kupić 3090D 300l. Może to i chińczyk, ale w tych pieniądzach nie kupię nic lepszego. Ma trochę wody i oleju w powietrzu, więc trzeba go wyłapywać filtrami.
  • REKLAMA
  • #7 19298400
    piotrek-k82
    Poziom 1  
    Ja co prawda mam trochę mniejszy kompresor, bo 3065D 100L 230V, ale jakość pewnie podobna, czyli żadna. Pierwsze odpalenie i okazuje się, że zbiornik jest dziurawy, porażka. Chyba Chińczyk kilka razy zasłabł podczas spawania, bo pełno jakichś dziur w spoinach. Plastikowe obudowy filtra powietrza jakieś zdeformowane. A to dopiero początek przygody z Capralem. Jednym słowem strata czasu o pieniądzach już nie wspomnę.
  • #8 21027947
    charry3
    Poziom 11  
    Kompresor zaczął szfankować po dwóch latach,przez rok nie było możliwości (nikt nie odbierał telefonu,nie odpisywał na emaile) skontaktować się z firmą ODPLYNIESZ.PL. Po gwarancji (3 lata) w końcu ktoś odebrał telefon i poinformował mnie ze z kompresorów wycofali się jakiś czas temu i muszę sobie sam radzić z tym chińskim gównem! Firma DRUCIK,zwykli oszuści,brak jakiej kolwiek gwarancji, omijajcie ich z daleka!

Podsumowanie tematu

✨ Kompresor olejowy Capral MODEL 3090D 200L 400V 12,5bar spotyka się z mieszanymi opiniami użytkowników. Wiele osób wskazuje na niską jakość wykonania, problemy z wyciekami oleju oraz dużą ilość kondensatu, co wpływa na wydajność chłodzenia sprężonego powietrza. Użytkownicy skarżą się na trudności w uzyskaniu wsparcia serwisowego od firmy ODPLYNIESZ.PL, która nie zapewnia odpowiedniej obsługi klienta oraz części zamiennych. Niektórzy użytkownicy, mimo negatywnych doświadczeń, zauważają, że kompresor może być użyteczny w przypadku niskich wymagań, jednak zalecają ostrożność przy wyborze, sugerując inne marki i modele. Wskazano również na problemy z jakością spawów i obudowy filtra powietrza w innych modelach Capral.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA