logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire One Happy nie ładuje się i nie włącza - jak naprawić bez wyjęcia baterii?

xXJaponeczkaXx 09 Kwi 2020 15:10 396 6
REKLAMA
  • #1 18602826
    xXJaponeczkaXx
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Moja siostra dała do naprawy Netbooka Acer Aspire One Happy. Nie chce mi się włączyć. Próbowałam go naładować, ale nie migają mi w nim światełka że się ładuje. Siostra mi mówiła że u niej jak się podłączyło to się ładował i się włączył. A u mnie nic. Nawet się nie włączał. nie wiem jak w nim wyjąć baterię bo jest zablokowana i próbowałam wszelkimi sposobami ją odłączyć. Czy można jakoś naprawić go bez wyciągania baterii?

dane Netbooka :

Acer Aspire One Happy CPU 10,1"

- Intel Atom TM N570 (1.66GHz, 1MB L2 cache)

Memory - 1GB DDR3 Memory

Bettery - 6-cell Li-ion battery

Store- 250 GB HDD

Windows 7
  • REKLAMA
  • #2 18602938
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    xXJaponeczkaXx napisał:
    Próbowałam go naładować, ale nie migają mi w nim światełka że się ładuje.

Acer Aspire One Happy nie ładuje się i nie włącza - jak naprawić bez wyjęcia baterii?
    W ogóle się jakieś zapalają?
    Miernik uniwersalny masz?
    Widzę jakieś zatrzaski do naciskania z 2 stron nad baterią.
  • REKLAMA
  • #3 18603958
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6830
    Może zasilacz padł?

p.s
    Cytat:
    Siostra mi mówiła że u niej jak się podłączyło to się ładował i się włączył. A u mnie nic.

Sistra ma taki sam?
    I używała swojego zasilacza?
  • REKLAMA
  • #4 18607153
    xXJaponeczkaXx
    Poziom 4  
    safbot1st napisał:
    xXJaponeczkaXx napisał:
    Próbowałam go naładować, ale nie migają mi w nim światełka że się ładuje.

W ogóle się jakieś zapalają?
    Miernik uniwersalny masz?
    Widzę jakieś zatrzaski do naciskania z 2 stron nad baterią.

Nie mam miernika i nie widzę tych zatrzasków. Nie, nie zapalają sie żadne lampki
    Załączniki:
    • Acer Aspire One Happy nie ładuje się i nie włącza - jak naprawić bez wyjęcia baterii? 15865535748072146652777838795971.jpg (758.16 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Acer Aspire One Happy nie ładuje się i nie włącza - jak naprawić bez wyjęcia baterii? 15865535483528112571767240701920.jpg (773.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 18607156
    xXJaponeczkaXx
    Poziom 4  
    lisek napisał:
    Może zasilacz padł?

p.s
    Cytat:
    Siostra mi mówiła że u niej jak się podłączyło to się ładował i się włączył. A u mnie nic.

Sistra ma taki sam?
    I używała swojego zasilacza?

Tak. Nie. Ma zasilacz do Lenovo. I jej ładowało mówiła. A ja mam so Msi i nie ładuje
  • #6 18607501
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Masz urwany zatrzask z prawej strony baterii. Nic dziwnego, że nie możesz jej wyjąć.
    xXJaponeczkaXx napisał:
    Tak. Nie. Ma zasilacz do Lenovo. I jej ładowało mówiła. A ja mam so Msi i nie ładuje

Zastanów się na tym co sama napisałaś.
    Używamy oryginalnych zasilaczy dołączonych przy zakupie laptopa, a nie "jakie podlecą".
    Podłącz siostry zasilacz BACH temat rozwiązany.
  • #7 18608498
    xXJaponeczkaXx
    Poziom 4  
    safbot1st napisał:
    Masz urwany zatrzask z prawej strony baterii. Nic dziwnego, że nie możesz jej wyjąć.
    xXJaponeczkaXx napisał:

Zastanów się na tym co sama napisałaś.
    Używamy oryginalnych zasilaczy dołączonych przy zakupie laptopa, a nie "jakie podlecą".
    Podłącz siostry zasilacz BACH temat rozwiązany.

Oki :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z netbookiem Acer Aspire One Happy, który nie włącza się ani nie ładuje. Po próbie podłączenia zasilacza nie zapalają się żadne lampki. Użytkownik nie ma miernika, a bateria jest zablokowana. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może leżeć w uszkodzonym zasilaczu, a także wskazują na możliwość uszkodzenia zatrzasków baterii. Rekomendują użycie oryginalnego zasilacza, który był dołączony do urządzenia, aby rozwiązać problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA