Mam problem z tym netbookiem, kupiłem go na allegro bez baterii (pewnie już ktoś miał z nią problem), kupiłem oryginalną baterie, laptop podziałał na niej 5 godzin i jak podłączyłem zasilacz to bateria się nie ładuje, ikonka w windowsie się nie zmienia i pokazuje że działa dalej na samej baterii, zostało jej tylko 15%, próbowałem restartować ale nadal uruchamia się na samej baterii, jak wyciągnę baterie to dopiero działa na zasilaczu. Co to może być i czy da się to jakoś naprawić?
Dodano po 1 [godziny] 6 [minuty]:
heh pobawiłem się nim chwilę i załapał, pomogło włożenie baterii na włączonym do laptopa zasilaczu, zaświeciła się lampka od ładowania, włączyłem windowsa i pokazuje że ładuje, narazie nic nie ruszam niech się załaduje ale podejrzewam że jak odepnę zasilacz i potem wepnę to znów nie będzie ładował, wie ktoś o co w tym chodzi?
Dodano po 13 [minuty]:
aha i jeszcze pytanko do fachowców czy jeśli w ten sposób będę "inicjował" ładowanie baterii to czy po jakimś czasie coś się nie uszkodzi ?
Dodano po 1 [godziny] 6 [minuty]:
heh pobawiłem się nim chwilę i załapał, pomogło włożenie baterii na włączonym do laptopa zasilaczu, zaświeciła się lampka od ładowania, włączyłem windowsa i pokazuje że ładuje, narazie nic nie ruszam niech się załaduje ale podejrzewam że jak odepnę zasilacz i potem wepnę to znów nie będzie ładował, wie ktoś o co w tym chodzi?
Dodano po 13 [minuty]:
aha i jeszcze pytanko do fachowców czy jeśli w ten sposób będę "inicjował" ładowanie baterii to czy po jakimś czasie coś się nie uszkodzi ?