logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki soundbar do słuchania muzyki do telewizora Samsung QLED QE55Q70RAT

Koydr 12 Kwi 2020 07:14 2106 8
REKLAMA
  • #1 18610333
    Koydr
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Dzień dobry.

Jak w tytule.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18611919
    tomala0707
    Poziom 4  
    Ocena: 25
    Jaki przedział cenowy interesuje?? Czy brak ograniczeń??
  • REKLAMA
  • #3 18612366
    Koolo
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    Jak "do słuchania muzyki" zobacz Magnat Multi Monitor 220.
  • #4 18612938
    Koydr
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Max 2000 zł.Czytałem też że soundbar nie nadaje sie do słuchania muzyki bo to ma służyć do polepszenia słyszalności lektora w filmach.

Dodano po 1 [minuty]:

2000 max
  • #5 18624209
    buczo11
    Poziom 28  
    Ocena: 121
    Witam!
    Proponuję rozejrzeć się za soundbarem Yamahy, ale tylko z technologią YSP. Np model MusicCast 1600.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18657805
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    SAMSUNG HW-Q70R dobrze brzmi w stereo jednak dobra wieża stereo zawsze będzie lepiej brzmiała.
    Soundbary marki YAMAHA do słuchania muzyki odradzam bo są, że tak powiem bardzo efektowe, a nawet efekciarskie i o ile w filmach może się to podobać to w muzyce niekoniecznie.
    Patrz też na gniazda połączeń bo niektóre soundbary nie posiadają HDMI, a tylko optyczne.

Koydr napisał:
    Czytałem też że soundbar nie nadaje sie do słuchania muzyki bo to ma służyć do polepszenia słyszalności lektora w filmach.

W systemach 3.1 faktycznie dobrze słychać lektora, ale w muzyce taki soundbar zachowuje się inaczej i średnica nie bierze góry nad resztą pasma.
    W systemach 2.1 może zaś brakować czystości lektora, a w muzyce może brakować średnicy.
    Dobry soundbar np. SAMSUNG HW-Q70R ma tryb adaptacyjny i nawet fajnie on działa i spokojnie można posłuchać muzyki chociaż tak jak wcześniej napisałem, żaden soundbar nie zastąpi dobrej wieży stereo.
  • #7 18677891
    buczo11
    Poziom 28  
    Ocena: 121
    AxelNext napisał:
    żaden soundbar nie zastąpi dobrej wieży stereo.

W szranki mógłby stawać też dobry system głośników aktywnych 2.0.
  • REKLAMA
  • #8 18677986
    AxelNext
    Poziom 38  
    Pewnie że tak, sam się zastanawiałem nad zakupem Edifier R2730DB, ale o ile w stereo pewnie zagrałyby lepiej to jednak z telewizorem lepiej się sprawdzi dobry soundbar. Coraz bardziej podoba mi się słuchanie muzyki na HW-Q70R. W trybie adaptacyjnym brzmienie jest naprawdę dobre. W filmach na Netflixie jest super, a jaki bas :-D
  • #9 18725633
    AxelNext
    Poziom 38  
    buczo11 napisał:
    W szranki mógłby stawać też dobry system głośników aktywnych 2.0.

Soundbar da lepszy bas przy oglądaniu filmów.

Dobrze mieć i soudbar i wierzę stereo albo aktywne głośniki. Przerabiam ten tema i nie ma złotego środka.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje soundbara do słuchania muzyki, który będzie współpracował z telewizorem Samsung QLED QE55Q70RAT, z budżetem do 2000 zł. W odpowiedziach zasugerowano kilka modeli, w tym Magnat Multi Monitor 220 oraz Samsung HW-Q70R, który dobrze sprawdza się w trybie adaptacyjnym. Wskazano również, że soundbary, takie jak te od Yamahy, mogą być mniej odpowiednie do muzyki, ponieważ są bardziej efekciarskie. Podkreślono, że żaden soundbar nie zastąpi dobrej wieży stereo, ale soundbar może oferować lepszy bas podczas oglądania filmów. Warto również zwrócić uwagę na dostępne gniazda połączeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA