logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-Link TL-WA850RE - brak internetu, tylko ograniczony dostęp

Adrianeeek 13 Kwi 2020 14:05 1599 5
REKLAMA
  • #1 18614014
    Adrianeeek
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
    Czytałem podobne tematy jednakże w żadnym z nich nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój problem.
    Mam router od TP LINK, postanowiłem przedłużyć zasięg by sięgał na podwórko i kupiłem wzmacniacz od TP LINK TL-WA850RE ,podłączyłem,skonfigurowałem wzmacniacz sygnału od TP linka. Wzmacniacz został ładnie skonfigurowany, wszystko śmigało przez jakieś 2/3 tygodnie
    Niestety na laptopie oraz innych urządzeniach nie mogę połączyć się ze wzmacniaczem - połączenie jest ale jak się okazuje ograniczony dostęp.
    Sieć sie pokazuje ze jest i gdy pójdę do garażu wpinam w gniazdko pokazuje się sieć która skonfigurowałem,lecz nic z tego ponieważ i tak nie ma internetu bo jest ograniczony :/
    Proszę o pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18614062
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Model głównego routera? Jak wygląda status połączenia na wzmacniaczu? Niestety typowe objawy niestabilności które często występują kiedy używasz przereklamowanego repeatera.
  • REKLAMA
  • #3 18614139
    Adrianeeek
    Poziom 5  
    jimasek napisał:
    Model głównego routera? Jak wygląda status połączenia na wzmacniaczu? Niestety typowe objawy niestabilności które często występują kiedy używasz przereklamowanego repeatera.

Model Routera to TL-WR740N

Dodano po 1 [minuty]:

jimasek napisał:

Jak wejde w konfiguracje wzmacniacza to wyswietla sie ze router nie ma polaczenia z internetem i jak chce sie przez wzmacniacz polaczyc z wifi to ograniczone a gdy polacze sie z routerem to nie jest ograniczone, to cos ze wzmacniaczem raczej?
  • REKLAMA
  • #4 18614160
    jimasek
    W zakładce DHCP głównego routera dopisz jakieś DNS-y (najlepiej od twojego dostawcy) potem SAVE i reset prądowy WR740. Sprawdź czy na wzmacniaczu DHCP jest wyłączone.
  • REKLAMA
  • #5 18614205
    Adrianeeek
    Poziom 5  
    jimasek napisał:
    W zakładce DHCP głównego routera dopisz jakieś DNS-y (najlepiej od twojego dostawcy) potem SAVE i reset prądowy WR740. Sprawdź czy na wzmacniaczu DHCP jest wyłączone.

wpisalem
    Primary DNS: 8.8.8.8
    Secondary DNS: 8.8.4.4
    i nadal w wzmacniaczu mam ograniczone
  • #6 18614221
    jimasek
    Reset wzmacniacza do ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja. Sprawdź też jakie kraje masz ustawione w zakładkach Wireless na obydwóch urządzeniach. Warto też kanały ustawić na stałe na routerze (AUTO - wszędzie ustawić na konkrtene wartości.
REKLAMA