logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczna synchronizacja folderu z OneDrive przy zamknięciu W10

bkroy 14 Kwi 2020 01:18 348 1
REKLAMA
  • #1 18616120
    bkroy
    Poziom 11  
    Ocena: 30
    Witam,
    Czy na poziomie W10 jest możliwe:

1. zapisywać wz z pracą (działalność gospodarcza) pliki na dysku lokalnym (np. moje dokumenty\biuro), następnie
    2. dedykowana aplikacja lub W10 każdorazowo przy zamknięciu komputera synchroniuzuje na dysku lokalnym folder moje dokumenty\biuro z onedrive (w ramach dysku lokalnego)
    3. onedrive => synchronizacja z chmurą

W ten sposób każdorazowo przy zamknięciu komputera mam zrobiony backup danych.

ps. jakie inne usługi polecacie zamiast onedrive (tylko 5 GB przestrzeni)?
    ps. 2 - inną opcją na backup i na synchronizację jest np. dysk sieciowy (wpięty do routera) i zmapowany na sztywno w moim komputerze jako V:\\, szukam tylko sposobu na pkt 2
  • REKLAMA
  • #2 18616299
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1195
    Mega jest dobry i synchronizuje na bieżąco w czasie rzeczywistym wszystkie podłączone do konta maszyny. Pc, telefony itd. Masz pliki fizycznie na dysku i w chmurze. W one drive jest trochę bałaganu bo tworzy jakby dysk wirtualny na PC. Tam możesz mieć pliki fizycznie bądź nie. Jeśli nie to nie masz do nich dostępu jak nie masz internetu. Mega jest 50Gb darmowej przestrzeni. Miałem a w zasadzie mam oba ale używam tylko mega.
REKLAMA