logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki sensor w myszce bezprzewodowej dla nierównego materaca?

bobic7 16 Kwi 2020 00:02 273 2
REKLAMA
  • #1 18621226
    bobic7
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Cześć!
    Zakupiłem mysz bezprzewodową Logitecha G403, wyposażona jest ona w sławny sensor, ale niestety w moim przypadku się on nie sprawdza.
    Mianowicie korzystam z laptopa najczęściej na łóżku i na nim mam podkładkę jednakże nierówności materaca dalej ta podkładka oddaje.
    I w momencie w którym sensor nie styka się z podkładką(tylko znajduje się nad wgłębieniem) traci się reakcja.
    Posiadam przewodową myszkę, starą, Roccat Lua i ona nie ma żadnego problemu z tymi nierównościami. Chciałem lekką, nie za dużą mysz bezprzewodową, ale teraz widzę, że dodatkowy problem jest też w sensorze. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc w wyborze czegoś innego, co poradzi sobie w tak specyficznych warunkach?
  • REKLAMA
  • #2 18621246
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Ocena: 729
    Może to zabrzmi głupio, ale jak już kupiłeś dość drogą myszkę, to może lepiej zwyczajnie pomyśleć o twardej podkładce?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 18621259
    bobic7
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Myszkę mogę zwrócić, mam na to czas. A problem z twardą podkładką jest prozaiczny - trzeba gdzieś ją trzymać. A ja mam już wystarczająco dużo gratów i nie mogę sobie pozwolić na kolejny, który będzie gdzieś leżał. Z miękką podkładką jest o tyle łatwiej, że łatwo ją zwinąć i schować. Chyba że wymyślili już takie podkładki, które są dostatecznie twarde i łatwe w składaniu :D
REKLAMA