logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AIWA CX-NV800EZ - jak ustawić koła mechaniki szuflady i talerza?

Irek 47 01 Paź 2005 14:42 1553 4
REKLAMA
  • #1 1864408
    Irek 47
    Poziom 18  
    Ocena: 28
    W/w wieża ma problem z właściwym wysuwaniem i wsuwaniem szuflady "karuzeli", oraz z obracaniem talerza; nie podciąga wózka lasera do góry. Na pewno była oddzielona szuflada od stałej części konstrukcji. Proszę o sugestie, oraz informację jak powinny być ustawione koła mechaniki.
  • REKLAMA
  • #2 2754114
    sylwana-el
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    To typowy objaw zuzycia pasków napędu talerza i wózka.Zlokalizowane są pod talerzem. Napewno musisz wymienić paski (gumki): napędu talerza oraz wózka.Poslizgi w mechanice skutkują niekończeniem funkcji i brakiem sterowania w następnych cyklach. Wymiana paska obrotu talerza zacznij od częściowego wysunięcia talerza , opisania fazy wysunięcia, jego wymontowania,opisania faz ustawienia kół przekładni, zdemontowania plyty frontowej,zdemontowania slimaka,założeniu nowego paska na ślimaku i ponowny montaz w koljności odwrotnej.
    Zyczę sukcesu.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2754278
    Irek 47
    Poziom 18  
    Zobacz datę kiedy miałem ten problem. Na marginesie przyczyną była taśma łącząca część ruchoma z częścią stałą (brak masy). A tak wogóle to odczuwam jakąś niechęć ze strony osób doświadczonych do udzielania sensownych podpowiedzi na forum - to jest moje zdanie nie mające nic wpólnego z tematem - pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2755415
    sylwana-el
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Jeżeli prosisz o sugestje, to Ci jej udzieliłem ponieważ taką wiedzę posiadałem.To że jest ona alternatywna to typowe w elektronice.
    I dodam na koniec: jezeli odczuwasz niechęć do doświadczonych osób, to zasygnalizuj to poscie , a napewno otrzymasz sensowną podpowiedż od
    niedoświadczonych.
    Przepraszam za przeoczenie terminu.
    P.S/ z tej wiedzy korzystają także inni.
    Pozdrawiam
  • #5 2757324
    Irek 47
    Poziom 18  
    Nie bierz sobie do serca tego co napisałem - nie dotyczy to w tym przypadku Ciebie. Miałem potrzebę bratniej duszy przedstawić swoje spostrzeżenia.
REKLAMA