logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818

Ferbik 21 Kwi 2020 00:09 399 1
REKLAMA
  • #1 18634924
    Ferbik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

Zrobiłem testy na samym Huawei B818 położonym za oknem oraz z podłączoną 1 anteną ATK-504 (bo nie przyszła mi druga przejściówka do podpięcia). Orange i T-mobile wypadły nieźle, w Play UL max 3 Mbit.
    Wyniki nieznacznie lepsze z anteną jeśli chodzi o DL i UL ale patrząc na moc sygnału to się nie bardzo poprawiła a czami nawet gorsza. Czy to dla tego że tylko jedna antena była podłączona do routera i do tego nie ustawione w programie że ma antenę zewnętrzną?. A może jakaś inna antena była by dla mnie odpowiednia?
    Czy jest tu wskazanie który z tych dwóch operatorów będzie lepszy?

T-mobile bez anteny
    Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818

Orange bez anteny
    Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818

T-mobile z 1 anteną (nie przestawiałem ustawień na routerze)

Orange z 1 anteną (nie przestawiałem ustawień na routerze)

Tylko na LTE800 miałem lepsze wyniku na dalszym BTSie (z podłączoną 1 anteną)
    Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818 Wybór operatora LTE: T-mobile vs Orange, testy z Huawei B818
  • REKLAMA
  • #2 18636385
    Ferbik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Ktoś pomoże?
REKLAMA