Witam,
Zrobiłem testy na samym Huawei B818 położonym za oknem oraz z podłączoną 1 anteną ATK-504 (bo nie przyszła mi druga przejściówka do podpięcia). Orange i T-mobile wypadły nieźle, w Play UL max 3 Mbit.
Wyniki nieznacznie lepsze z anteną jeśli chodzi o DL i UL ale patrząc na moc sygnału to się nie bardzo poprawiła a czami nawet gorsza. Czy to dla tego że tylko jedna antena była podłączona do routera i do tego nie ustawione w programie że ma antenę zewnętrzną?. A może jakaś inna antena była by dla mnie odpowiednia?
Czy jest tu wskazanie który z tych dwóch operatorów będzie lepszy?
T-mobile bez anteny
Orange bez anteny
T-mobile z 1 anteną (nie przestawiałem ustawień na routerze)
Orange z 1 anteną (nie przestawiałem ustawień na routerze)
Tylko na LTE800 miałem lepsze wyniku na dalszym BTSie (z podłączoną 1 anteną)
Zrobiłem testy na samym Huawei B818 położonym za oknem oraz z podłączoną 1 anteną ATK-504 (bo nie przyszła mi druga przejściówka do podpięcia). Orange i T-mobile wypadły nieźle, w Play UL max 3 Mbit.
Wyniki nieznacznie lepsze z anteną jeśli chodzi o DL i UL ale patrząc na moc sygnału to się nie bardzo poprawiła a czami nawet gorsza. Czy to dla tego że tylko jedna antena była podłączona do routera i do tego nie ustawione w programie że ma antenę zewnętrzną?. A może jakaś inna antena była by dla mnie odpowiednia?
Czy jest tu wskazanie który z tych dwóch operatorów będzie lepszy?
T-mobile bez anteny
Orange bez anteny
T-mobile z 1 anteną (nie przestawiałem ustawień na routerze)
Orange z 1 anteną (nie przestawiałem ustawień na routerze)
Tylko na LTE800 miałem lepsze wyniku na dalszym BTSie (z podłączoną 1 anteną)