logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P20 Lite - Skąd pobieracie softy do Huaweia?

Fu-Fu 25 Kwi 2020 10:15 2439 7
REKLAMA
  • #1 18645247
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    Ocena: 110
    Witam!

Skad pobrac soft do Huaweia?

Chodzi mi ogolnie o P20 Lite, ponieważ mam do FRP, ale z zainstalowanymi najnowszymi aktualizacjami i nic go nie rusza.

Spróbuję wgrać coś starszego i może pójdzie sposobem z YouTube, lub DC Unlockerem.

Dziękuje :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18645467
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    Platne supporty typu easy-firmware. Troche jest na supporcie dc-phoenixa. Mozna sie tez wspomoc https://androidhost.ru/search.html - wiekszosc softow ktore mozna tam znalezc to wlasnie offline_update wiec te prawidlowe.

Mozna sie tez posilkowac Google i znalezc np plik na platnych supportach i potem po nazwie szukac w google.

Co do P20 Lite - odklejasz klapke, zwierasz testpointa i robisz DC-Phoenixem czy czymkolwiek innym co obsluguje te modele po testpoincie. Ostatecznie, bezpieczniejsze niz zabawa z flashowaniem Huawei.
  • REKLAMA
  • #3 18650488
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    blahfff napisał:
    Platne supporty typu easy-firmware. Troche jest na supporcie dc-phoenixa. Mozna sie tez wspomoc https://androidhost.ru/search.html - wiekszosc softow ktore mozna tam znalezc to wlasnie offline_update wiec te prawidlowe.

Mozna sie tez posilkowac Google i znalezc np plik na platnych supportach i potem po nazwie szukac w google.

Co do P20 Lite - odklejasz klapke, zwierasz testpointa i robisz DC-Phoenixem czy czymkolwiek innym co obsluguje te modele po testpoincie. Ostatecznie, bezpieczniejsze niz zabawa z flashowaniem Huawei.

Dziekuje za odpowiedź :)

Testpoint znalazłem i mam poprawnie wykryty telefon w Menadżerze urzadzen, ale nie wiem co dalej.
    Mam oczwiście wykupiony DC-Phoenix, no i przypuszczam, że tam sie to robi, a nie w DC Unlockerze.
    W zakłądce UPDATE OEMINFO jest FRP, ale mam zaznaczyć też UDE BOODLOADER i wybrać plik, a nastepnie klinkać UPDATE?
  • Pomocny post
    #4 18650620
    blahfff
    Poziom 42  
    Fu-Fu napisał:
    Mam oczwiście wykupiony DC-Phoenix, no i przypuszczam, że tam sie to robi, a nie w DC Unlockerze.
    W zakłądce UPDATE OEMINFO jest FRP, ale mam zaznaczyć też UDE BOODLOADER i wybrać plik, a nastepnie klinkać UPDATE?

DC-Phoenix, w zakladce "Update OEMINFO" zaznaczasz "Use BOOTLOADER" i obok "Unlock FRP". Wybierasz bootloader odpowiedni dla telefonu (liczy sie CPU). Dla P20 Lite bedzie to Kirin659 - ten v1 powinien dzialac. Podlaczasz telefon po testpoincie tak zeby zostal wykryty jako USB COM 1.0 i klikasz Update. Zadnego pliku z softem nie wybierasz.
  • REKLAMA
  • #5 18650975
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    Dziękuje, poszło od razu :)
  • REKLAMA
  • #6 18687281
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    Czy P- Smart 2019 POT-LX1 tez zrobie tą metodą z pinout ? Sprawdzal ktoś może?
    Mam taki LOG:

Writing bootloader...
    Step 1...
    Step 2...
    Step 3...

Waiting for device REMOVAL/INSERTION...

Waiting for fastboot device...
    Device found: 39V4C19C02009219

Looking for a device in fastboot mode
    Device found: 39V4C19C02009219

Getting IMEI...
    Getting build number...

USB Device REMOVAL
    Type: @oem69.inf,%qcomdevice00%;HUAWEI USB COM 1.0
    VidPid: VID_12D1&PID_3609
    Instance id: 6&4adbf4a&0&6

Getting model ...

USB Device INSERTION
    Type: @OEM22.inf,%hwfastboot%;Android Sooner Single ADB Interface
    VidPid: VID_18D1&PID_D00D

Getting battery state...
    Getting backdoor info...
    Getting lock state info...
    Getting lock boot info...

SN:39V4C1xxxxxxxxx
    IMEI:863161xxxxxx

IMEI1:863161xxxxxxx

MEID:00000000000000
    Build number: :POT-LX1 9.1.0.293(C431E8R4P1)
    Model: POT-LX1
    Vendor/Country: hw/eea
    Battery state: 0
    OEM lock state info:
    FB LockState: LOCKED
    USER LockState: LOCKED
    OEM get bootinfo:
    locked

Unlocking FRP...
    Writing FRP partition
    FRP partition update :FAIL Command not allowed
    Writing FRP partition
    FRP partition update :FAIL Command not allowed

Update fastboot mode failed
    2020-05-12 12:53:08 Writing device finished - INCOMPLETE

USB Device REMOVAL
    Type: @OEM22.inf,%hwfastboot%;Android Sooner Single ADB Interface
    VidPid: VID_18D1&PID_D00D
  • #7 18688000
    blahfff
    Poziom 42  
    Nie, z tego co pamietam ten model nie jest wspierany i trzeba kombinowac z softem i obejsciem FRP poprzez safe mode.
  • #8 18688041
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    Oki dzieki za podpowiedz. Zrobiłem juz przez Safe mode :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje oprogramowania do Huawei P20 Lite w kontekście problemu z FRP. Otrzymuje wskazówki dotyczące źródeł oprogramowania, takich jak płatne serwisy (easy-firmware, DC-Phoenix) oraz strony z offline_update. Wskazówki obejmują również użycie testpointa oraz DC-Phoenix do odblokowania FRP, z zaleceniem wyboru odpowiedniego bootloadera (Kirin 659). Użytkownik potwierdza, że udało mu się zrealizować proces aktualizacji. Pojawia się również pytanie o możliwość zastosowania tej samej metody dla modelu P-Smart 2019 (POT-LX1), na co odpowiada się, że ten model nie jest wspierany, ale użytkownik odnajduje rozwiązanie przez tryb awaryjny.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA