Otóż tak chciałem napisać, że usunąłem wszystkie partycje i miałem (mam) problem z założeniem. Po uruchomienia komputera w tabeli ze sprzętem (po wykryciu urządzeń IDE) pokazuje mi dysk jako 32GB.
Przy próbie zainstalowania systemu Windows XP (bez założonych partycji) instalator sam pyta czy użyć nie przydzielony obszar i też pokazuje 32GB.
Moja płyta główna to EPOX 8RDAE. Jest to jakaś nie typowa płyta gdyż nawet na stronie producenta nie można jej znaleźć. Zainstalowałem inny bios znaleziony na zagranicznych stronach i bez zmian.
A co do komputera to jest on ten sam na którym wcześniej miałem ten dysk z partycjami. Wydaje mi się że wcześniej znajdowały się partycje z systemem plików NTFS (już dokładnie nie pamiętam).
Przy poprzedniej instalacji systemu również miałem problem z założeniem partycji i użyłem do tego fdiska z win 98, ale zainstalowałem XP.
W tej chwili jestem zmuszony korzystać z tego dysku ponieważ nie mam innego i windows XP też wykrywa jako 32GB. Korzystałem z Partition Magic'a i też nie wykrywał 120GB.
Jeżeli to wina dysku to jest on jeszcze na gwarancji i w razie czego moge go oddać. :/