Witam. Mam problem, który się ciągnie już długo i nie znalazłem rozwiązania jeszcze. Mam przebicia z głośników słuchawek na mikrofon, wszystkie dźwięki z systemu słychać na mikrofonie, muzyka, gry, znajomi mówią że słyszą sami siebie. I nie jest to raczej przebicie polegające na przenoszeniu wibracji słuchawek na mikrofon, tylko sygnału wyjściowego na wejście, nawet przebicia są identycznie słyszalne jak wyłączę mikrofon z przełącznika na kablu i przebicie jest tym mocniejsze im bardziej zwiększę głośność dźwięku w systemie. Gdy podłączę osobny mikrofon do karty, ten problem kompletnie znika i słychać jedynie szum prawdopodobnie z działających podzespołów komputera co jest już akceptowalne dla mnie. Chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną. Może to ma związek z okablowaniem słuchawek? Rady typu wyłączenie stereo mix nie działają.
Słuchawki to Hyperx Cloud a karta dźwiękowa to Asus Xonar D2x. Dodam jeszcze, że identyczny problem występował w dużo tańszych słuchawkach Tracer Dragon oraz A4Tech HS-50.
Słuchawki to Hyperx Cloud a karta dźwiękowa to Asus Xonar D2x. Dodam jeszcze, że identyczny problem występował w dużo tańszych słuchawkach Tracer Dragon oraz A4Tech HS-50.