logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Saeco Exprelia HD8854 - podczas odwapniania niekończące się płukanie

pappet 14 Maj 2020 19:21 1941 3
REKLAMA
  • #1 18693258
    pappet
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam. Zakupiłem Saeco Exprelie z second hand, po podłączeniu expresu przywróciłem ustawienia fabryczne, zaparzył kawę, wszystko było ok, jedynie podczas parzenia musiałem przerwać cykl gdyż miałem filiżankę a widziałem, że cykl nie dobiegł do połowy a już się z niej wylewało. Nie wgłębiając się chciałem napić się dobrej kawy na wyczyszczonym ekspresie a nie po kimś, więc wystartowałem z odwapnianiem, no i tak cykl przebiegł po części prawidłowo natomiast ekspres utknął na faza 2/2 płukanie - ta faza nie ma końca, można lać wodę co komunikat napełnij zbiornik a wskaźnik zakończenia procesu jak był na początku tak jest, wymieniłem przepływomierz i nic nie pomogło. Można prosić o jakieś nakierowanie / porady? Najchętniej to bym wykasował z pamięci ten cykl odwapniania żeby po włączeniu ekspresu było jak wcześniej :)
    Ps: Po ponad godzinie płukania ( wlewania wylewania wody) wskaźnik postępu który jest długości 3 cm zrobił postęp o 2mm , jak dobrze pójdzie do rana może uda się ukończyć odwapnianie - domyślam się że w standardzie tak długiego procesu nie przewiduje producent
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18706271
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1825
    Czy dobrze podpioles przeplywomierz wlot i wylot sprawdz jeszcze przewody do niego poniewaz nieraz kapie woda na niego .Zlaczka moze nie kontaktowac
  • REKLAMA
  • #3 18706440
    pappet
    Poziom 10  
    Temat rozwiązany :)) Na przepływomierz i tak podkapuje delikatnie i widocznie ktoś wcześniej już przy tym grzebał , ja testowałem na przepływomierzu wyjętym z boku obudowy także ani jednej kropli nie było natomiast poprzedni magik sklecił to tak do kupy że rurki dał odwrotnie a ja się nie znając dałem tak samo,teraz przełożyłem jak mówiłeś i jest mistrz :) odkamienianie chwila moment .Dziękuję barzod
  • #4 18706442
    pappet
    Poziom 10  
    Temat rozwiązany :)) Na przepływomierz i tak podkapuje delikatnie i widocznie ktoś wcześniej już przy tym grzebał , ja testowałem na przepływomierzu wyjętym z boku obudowy także ani jednej kropli nie było natomiast poprzedni magik sklecił to tak do kupy że rurki dał odwrotnie a ja się nie znając dałem tak samo,teraz przełożyłem jak mówiłeś i jest mistrz :) odkamienianie chwila moment .Dziękuję barzod
REKLAMA