logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Becker BE 6096 - Radio wyłącza się po logo Mercedes, jak uruchomić?

ikar55 04 Paź 2005 00:32 4217 2
REKLAMA
  • #1 1871129
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Witam.
    Różne radyjka miałem już w swych łapkach,ale to trafiło do mnie dziś i nie wiem czy zaczynać,a jeśli tak to od czego.
    Śliczna zabawka-kombajn.Klient twierdzi,że jest zakodowane,choć nie bardzo wiedział co wyświetla.Mnie po włączeniu pokazał jedynie logo "Mercedes Benz" i po 5-ciu sek. się wyłączył.
    Wewnątrz widzę procesor MB 86291 AS ,ale niczego podobnego do eepromu się nie doszukałem.Może kod jest w flashu procesora?
    Nie wiem czy powinno uruchomić mi się na stole.Czy zasilanie 1 plus i masa to wszystko czego mu trzeba.Złącze jest podobne do najnowszej wersji BMW i VW ( 15 + i 12 -).
    Może któryś z kolegów miał już z takim ustrojstwem do czynienia i podpowie mi cokolwiek na jego temat.
    Będę bardzo wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 1871640
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Z tego co wiem radio ma CANa i włącza się dopiero jak poczuje merca.
  • #3 1873657
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Najprawdopodobniej tak jest.Wczoraj pisałem po wstępnych oględzinach no i dałem plamę.
    Dzisiaj obejrzałem to dokładniej i okazało się,że jest na ST-ku (nie wząłem notatki z pełnym symbolem) i pamiątce AT64A.Sczytałem ją ale nie doszukałem się klasycznego dla tej marki zapisu kodu.Być może nie jest ono wogóle kodowane a potrzebuje jedynie SWOJEGO autka.
    Dzięki za potwierdzenie moich podejrzeń.
REKLAMA