logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak aktywować Screen Mirroring w Pioneer MVH-A210BT?

zabijakaswdn25 21 Maj 2020 07:45 8865 8
REKLAMA
  • #1 18707932
    zabijakaswdn25
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    pioneer mvh-a210bt Witam mam pytanie polski dystrybutor niby pisze o ukrytej opcji screen moring czy ktos wie lub da instrukcje jak to podlaczyc bo mam radio zakupione i nie mam polskiej instrukcji
  • REKLAMA
  • #2 18712638
    pseamus
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    W radiu ustawiasz opcję USB MTP na off, w telefonie musisz mieć włączony USB debugging. Przy pierwszym podłączeniu miej ekran odblokowany, telefon zada kilka pytań o zezwolenia i jedno o instalację apki mirror z nieznanego źródła. Potwierdzam, że tak właśnie zrobiłem i działa na Galaxy s10 z androidem 10.
  • REKLAMA
  • #3 18713084
    zabijakaswdn25
    Poziom 2  
    Robię wszystko jak opisałeś i nic się nie dzieje tylko wyskakuje komunikat po angielsku, że oglądanie filmów jest zabronione podczas jazdy, mam tylko głos.
  • REKLAMA
  • #4 18713297
    pseamus
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    To radio ma w wiązce długi jasno zielony przewód, który powinien być spięty w przewód czujnika hamulca ręcznego. Tak jest dlatego, że są kraje w których przepisy zakazują posiadania odbiornika radiowego w samochodzie, który mógłby w trakcie jazdy normalnie wyświetlać filmy (to tak w skrócie) i po prawidłowym podpięciu wspomnianego przewodu radio nie wyświetla filmów i mirror z telefonu kiedy nie jest zaciągnięty ręczny. Tyle przepisy - można to obejść na stałe zwyczajnie dołączając ten jasno zielony przewód do masy.
  • #5 18713370
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1391
    Temat przenoszę do Radia Samochodowe.
  • REKLAMA
  • #6 18713375
    zabijakaswdn25
    Poziom 2  
    W sumie to nic nie zrobiłem miałem już wyciągać radio i to zrobić jeszcze przed tym jak napisales komentarz i obraz się sam pokazał więc działa wszystko. Trochę szkoda że nie można mieć w tym samym czasie radia odpalonego
  • #7 18720805
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 417
    pseamus napisał:
    To radio ma w wiązce długi jasno zielony przewód, który powinien być spięty w przewód czujnika hamulca ręcznego. Tak jest dlatego, że są kraje w których przepisy zakazują posiadania odbiornika radiowego w samochodzie, który mógłby w trakcie jazdy normalnie wyświetlać filmy (to tak w skrócie) i po prawidłowym podpięciu wspomnianego przewodu radio nie wyświetla filmów i mirror z telefonu kiedy nie jest zaciągnięty ręczny. Tyle przepisy - można to obejść na stałe zwyczajnie dołączając ten jasno zielony przewód do masy.

Nic to nie da, gdyż radio musi wykryć po włączeniu zasilania (uruchomieniu) brak masy na tym przewodzie a później jej pojawienie się (czyli de facto zaciągniecie ręcznego). Wystarczy założyć ukryty wyłącznik który wyłączy/włączy masę na przewód e-brake.
    Swoją drogą to posiadacze iphonów chyba będą zazdrościć tego mirroring-u.
  • #8 19415849
    majk1995
    Poziom 1  
    Jak podłączyć (uaktywnić mirrorlink z iPhonem XR) ? Znalazłem tylko ten temat, ale z androidem, ustawiłem opcje USB MTP na off, ale przy podłączeniu usb cały czas odczytuje jako granie iPhone :)

RADIO PIONEER AVH-A210BT

Ktoś ma jakieś pomysły ?

Ewnetualnie może podłączenie z Xiaomi Redmi 9A to mógłbym telefon na stałe zamontować w aucie :)

Dla zainteresowanych z tego co się dowiedziałem to z iPhona nie można puści do tego radia mirrorlink, android działa bez problemowo jak wyżej ktoś napisał wyżej trzeba włączyć opcje w smartfonie USB debugging (żeby włączyć trzeba w smartfonie włączyć tryb programisty, bez problemu znajdziemy poradniki) i oczywiście USB MTP na off. Jeżeli jednak komuś by się ufało w jakiś sposób połączyć iPhona info miłe widziane :)
  • #9 19785279
    mkurasz1994
    Poziom 1  
    Ocena: 2

Witam Panowie
    Podpinam się do dyskusji z pytaniem.
    Wszystko ładnie pięknie według wcześniejszych ustaleń a tu nagle tylko się wczytuje od 3 godzin i nic się nie dzieje.
    Pomocy!

Dodano po 4 [minuty]:

Dodam że próbowałem na dwóch telefonach
    One Plus 7pro
    Samsung A51

Podsumowanie tematu

✨ Aby aktywować funkcję Screen Mirroring w radiu Pioneer MVH-A210BT, należy ustawić opcję USB MTP na "off" oraz włączyć debugowanie USB w telefonie. Przy pierwszym podłączeniu ekran telefonu powinien być odblokowany, a użytkownik musi zaakceptować kilka uprawnień, w tym instalację aplikacji do mirroringu. W przypadku problemów z wyświetlaniem filmów podczas jazdy, należy podłączyć jasnozielony przewód w wiązce radia do masy, co pozwoli na ominięcie ograniczeń związanych z przepisami. Użytkownicy iPhone'ów mogą napotkać trudności, ponieważ mirroring z iOS nie jest wspierany, podczas gdy urządzenia z Androidem, takie jak Galaxy S10, działają poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA