logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung Galaxy Tab S SM-T705 - Jak zdjąć simlocka z różnych regionów?

Wawrzyniec 25 Maj 2020 17:51 1152 7
REKLAMA
  • #1 18717661
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    Ocena: 1071
    Witam, kupiłem ostatnio tablet Samsung Galaxy Tab S 4.8 SM-T705. Okazało się że ma założonego simloka. Nie działa z kartami T-mobile, Orange, Plus, Play, Lyca. Z tymi sprawdzałem. Miał być bez żadnych blokad, ale okazało się inaczej. Jak to najlepiej zrobić? Zmiana kodu regionu czy zmiana firmware na polski (XEO)? Czy jeszcze coś innego? Samsung Galaxy Tab S SM-T705 - Jak zdjąć simlocka z różnych regionów? Samsung Galaxy Tab S SM-T705 - Jak zdjąć simlocka z różnych regionów?

Wydaje mi sie że ktoś próbował w ni zdjąć simloka ale mu nie wyszło, bo 26002 to polski T-mobile, a EVR to angielski kod regionu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18717752
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1662
    Wgranie firmware nie usunie simlocka.
  • REKLAMA
  • #3 18717951
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    W takim razie dalsze informacje. Tablet miał Androida 4.4.2. Po podłączeniu wifi zaktualizował się do 6.0.1 Samsung Galaxy Tab S SM-T705 - Jak zdjąć simlocka z różnych regionów? Samsung Galaxy Tab S SM-T705 - Jak zdjąć simlocka z różnych regionów? Samsung Galaxy Tab S SM-T705 - Jak zdjąć simlocka z różnych regionów? Samsung Galaxy Tab S SM-T705 - Jak zdjąć simlocka z różnych regionów?
  • #4 18724320
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    Tablet odblokowany. Od sprzedającego-właściciela komisu dostałem kod do simloka, ale tablet się nie odblokował. Sprzedający stwierdził że widocznie jest "zamrożony" i przysłał drugi kod. Po wprowadzeniu obydwu kodów, najpierw tego do odmrożenia a następnie do simloka tablet został odblokowany. Mam jeszcze pytanie - czy simlok mógł się sam założyć po hardresecie?
  • REKLAMA
  • #5 18724343
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Simlock nie był zdjęty, dodatkowo liczba prób została przekroczona jest 5 prób na wprowadzenie kodu do zdjęcia simlocka, dlatego był potrzebny kod do zdjęcia tego ograniczenia by móc wprowadzić właściwy kod.
  • #6 18724372
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    Czyli został zablokowany licznik prób. Po kupnie wykonałem hard reset bo były w nim różne śmieci. To nie miało wpływu na simloka? Przez to się nie założył? I jeszcze jedno pytanie. Czy jest sens wgrywać mu polskie (XEO) firmware? Da mi to coś?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 18724447
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1662
    Hard reset simlocka nie przywraca. Wgrywając XEO masz czysty firmware bez żadnych dodatków operatorów.
  • #8 19992024
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    Zdjęty simlock, wgrane polskie firmware.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił tablet Samsung Galaxy Tab S 4.8 SM-T705 z zablokowanym simlockiem, który nie działał z kartami różnych operatorów. W odpowiedziach podano, że wgranie nowego firmware'u nie usuwa simlocka, a hard reset nie przywraca liczników prób wprowadzania kodu. Użytkownik otrzymał kody do odblokowania, jednak tablet był "zamrożony", co wymagało dodatkowego kodu. Po wprowadzeniu obu kodów simlock został zdjęty, a użytkownik zastanawiał się, czy simlock mógł się sam założyć po hard resecie oraz czy wgranie polskiego firmware'u (XEO) ma sens. Ostatecznie simlock został zdjęty po wgraniu polskiego firmware'u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA