logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Amica ZIM 448E zacina się miedzy programami

Happy Angel 25 Maj 2020 20:54 1137 2
REKLAMA
  • #1 18718147
    Happy Angel
    Poziom 2  
    Witam.
    Jestem nowy więc jeszcze raz witam.
    Mam problem ze zmywarką Amica ZIM 448E mianowicie zacina się miedzy programami problem jest o tyle nie typowy iż praca wygląda mniej więcej tak:
    zmywarka pobiera wodę i rusza z wybranym programem. Najpierw przeprowadza mycie wstępne, później wypompowuje wodę i pobiera nową. Teraz się zacina. Jeśli ja otworze wyjmę filtr i poruszę śmigłem pompy to po zamknięciu program ruszy, ale po kolejnym cyklu pobierania wody przed płukaniem znów się zawiesi i znów jeśli wyjmę filtr poruszam śmigłem program ruszy dalej. Zmywarka przeszła dziś czyszczenie detergentami, śmigiełko działa bardzo delikatnie nic nie blokuje jego pracy jest tam czysto. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 18718233
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 524
    Być może już pompa myjąca staje. W mojej 3 letniej padł kondensator i zamiast 3µF miał 1,10µF. Po wymianie działa jak nowa. Mogły też już łożyska ślizgowe pompy blokować wirnik.
  • #3 19811750
    grzala
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Cześć
    Mam podobny problem z ZIM 448E, zaczyna myć i nie kończy. Czy Ktoś jeszcze spotkał się z podobnymi objawami i czy udało się rozwiązać problem? Podejrzewam sterownik ale na pałę wymieniać nie chcę ;)
    Piotr
REKLAMA