logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV Samsung QLED 75Q80T vs 85Q70T - różnice i opinie

ozinho 29 Maj 2020 10:45 1140 5
REKLAMA
  • #1 18725549
    ozinho
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam,
    Prośba o pomoc w wyborze Tv do salonu. Mój dylemat to czy iść totalnie w stronę rozmiaru czy zerkać bardziej w stronę jakości? Na tą chwilę interesują mnie te 2 modele Samsung QLED QE75Q80TAT oraz Samsung QLED QE85Q70TAT. Wybór marki nieprzypadkowy. Samsung jakoś nigdy mnie nie zawiódł jeśli chodzi o tv. (choć nie zamykam się tylko na samsungi - może macie inne ciekawe propozycje.). Jakie są ewidentne różnice między tymi 2 modelami?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
    P.S. OLEDy raczej mnie nie interesują - tv często działa przez cały dzień więc obawiam się o matrycę.

1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? - około 5,5 metra
    2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? - głownie na wprost, maksymalnie pod kątem około 30 stopni
    3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? - Philips 55 cali 7 serii z 2016 roku - nie pamiętam dokładnie modelu 7182 czy coś takiego :-)
    4. Jaką markę preferujesz? Samsung , w dalszej kolejność Sony, LG
    5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 75-85 cali
    6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Dekoder 4k canal + , kino domowe
    7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport, filmy
    8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Raczej nie lub sporadycznie na konsoli
    9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Tak
    10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? 1:1
    11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? do 15k
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18725950
    vakant34
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Philips 75PUS7354 z matrycą VA kosztuje mniej niż połowę założonej przez Ciebie kwoty. Także w cenie do 15 k to moim zdaniem spokojnie możesz decydować sie 85 cali i mieć super jakość.
  • REKLAMA
  • #4 18728613
    ozinho
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Ludwik XVI dziękuję za link do fajnego porównania ... Vakant 34 Philipsy nie do końca pasują (po obecnych doświadczeniach), a do tego model, o którym wspominasz ma chyba 60hz matrycę. Faktycznie myślę bardziej o 75 calach, bo rozmiar już i tak spory, jakość lepsza, a do tego taniej, bo wolałbym wydać bliżej 10k ... Ewentualnie jakieś inne ciekawe modele możecie polecić ?
  • REKLAMA
  • #6 18789971
    vakant34
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    ozinho napisał:
    Ludwik XVI dziękuję za link do fajnego porównania ... Vakant 34 Philipsy nie do końca pasują (po obecnych doświadczeniach), a do tego model, o którym wspominasz ma chyba 60hz matrycę. Faktycznie myślę bardziej o 75 calach, bo rozmiar już i tak spory, jakość lepsza, a do tego taniej, bo wolałbym wydać bliżej 10k ... Ewentualnie jakieś inne ciekawe modele możecie polecić ?

No jak jesteś uprzedzony to chyba nic nie poradzę. Ale jeśli masz taki budżet to oczywiście możesz sobie wybierać i przebierać ;)
REKLAMA