logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zliczyć strony PDF w dużej ilości plików w kilku folderach.

Danielos898 29 Maj 2020 11:36 2118 2
REKLAMA
  • #1 18725657
    Danielos898
    Poziom 13  
    Ocena: 34
    Mam główny folder z kilkoma podfolderami a w nich pliki pdf. Pdf mają od jednej do kilku stron. Da się jakoś szybko przeliczyć ile stron mają łącznie wszystkie pdf we wszystkich podfolderach? Czyli ile jest stron pdf w folderze głównym? Nie chce mi się tego liczyć na piechotę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18725688
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3850
    Danielos898 napisał:
    Nie chce mi się tego liczyć na piechotę.
    Skorzystaj więc z programu do liczenia stron w dokumentach PDF - służy do tego na przykład Rapid PDF Count: https://www.download.net.pl/8128/Rapid-PDF-Count/

Program wykorzystuje właściwości plików PDF, które zawierają informacje o samym pliku, na przykład jego tytuł, rodzaj używanych czcionek, ustawienia zabezpieczeń, czy właśnie liczba stron. Część z nich jest określanych przez autora dokumentu, inne są generowane automatycznie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20282987
    Yosuto
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Tobie już zapewne nie pomogę, bo już 2 lata minęły, ale może innym osobom, które będą poszukiwać rozwiązania. Otóż miałem kilkaset dokumentów w różnych podkatalogach i potrzebowałem wiedzieć ile w sumie mają one stron. Znalazłem darmowy program "PDFsam Basic". Wystarczyło w tym programie wybrać opcję "łączenie" i przeciągnąć cały folder do programu. Wyświetliła mi się lista wszystkich pdf'ów w w tym folderze i podfolderach oraz liczba ich stron. Aby policzyć ile stron mają wszystkie razem, uruchomiłem funkcję łączenia tych pdfó'w do jednego pliku. Potem tylko otworzyłem ten plik by sprawdzić ilość stron.
REKLAMA