logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wirus Chromium na komputerze

kacpix 29 Maj 2020 15:44 1146 6
REKLAMA
  • #1 18726114
    kacpix
    Poziom 2  
    Od jakiegoś czasu posiadam na komputerze Chromium. Nie wiem skąd on się wziął na moim kompie ale czy ktoś zna jakieś skuteczne metody usunięcia go z kompa? Próbowałem już przez 2 antywirusy -mcaffe antiwirus i malwarebytes i nigdzie go nie wykryło. Błagam pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #2 18726119
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    "wziął"

Zamiesc wymagane logi z FRST w zalaczniku.
  • REKLAMA
  • #3 18726610
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Wykonaj skan za pomocą ADWCleaner i usuń to co wykryje => http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

Pobierz Farbar Recovery Scan Tool http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/ zgodny z wersją systemu 32-bit lub 64-bit.
    Uruchom FRST i kliknij "Scan". Wstaw raport FRST i Addition jako załączniki.
  • REKLAMA
  • #4 18727132
    kacpix
    Poziom 2  
    Dzięki ale już rozwiązałem problem
  • REKLAMA
  • #5 18727137
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Jeśli kolega rozwiązał problem, to proszę napisać w jaki sposób.
    Mimo wszystko warto było by przeanalizować logi z FRST.
  • #6 18727145
    babat
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Chromium to nie żaden wirus tylko przeglądarka którą wystarczy odinstalować. Sama się nie zainstalowała lecz dostała na to zgodę od użytkownika

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z niechcianą przeglądarką Chromium na komputerze, nie wiedząc, jak się zainstalowała. Prosił o skuteczne metody usunięcia. Odpowiedzi sugerowały użycie narzędzi takich jak ADWCleaner oraz Farbar Recovery Scan Tool (FRST) do skanowania i usuwania złośliwego oprogramowania. Inni użytkownicy zauważyli, że Chromium nie jest wirusem, lecz przeglądarką, którą można odinstalować z panelu sterowania. Użytkownik później potwierdził, że rozwiązał problem, ale nie podał szczegółów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA