Witam,
Mam problem z laptopem lenovo yoga 520-14ikb
2 tygodnie temu system widnows 10 został przywrócony do ustawień początkowych z przycisku recovery
Przez ok. 10 dni wszystko było ok. z laptopem działał idealnie
Po tym okresie w laptopie zaczęła migotać matryca ( nie od razu po włączenia laptopa ale po kilku minutach )
Więc rozpocząłem od aktualizacji biosu do najnowszej wersji ze strony producenta
Kolejny to odinstalowanie sterowników karty graficznej z menadżera urządzeń
Aktualizacja sterowników do grafiki i chipsetu do najnowszej wersji
uruchomienie w trybie awaryjnym
uruchomienie instalatora windowsa 8
Próbowałem ustawień z komentarzy z tego filmiku - https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=CAXw86jz7gA
Cały czas po tych próbach ekran miga na samej baterii jak i na ładowarce
Ekran nawet miga po ponownym uruchomieniu laptopa , nawet miga jak się pojawia logo - lenovo
Brak migotania po wejściu do biosu
Więc podłączyłem laptopa przez hdmi do tv - o dziwo tego problemu nie ma na tym wyjściu , wszystko jest ok
Czy to wina wadliwej matrycy czy może karta graficzna dostała zimne luty i po rozgrzaniu zaczyna wariować ??
Mam problem z laptopem lenovo yoga 520-14ikb
2 tygodnie temu system widnows 10 został przywrócony do ustawień początkowych z przycisku recovery
Przez ok. 10 dni wszystko było ok. z laptopem działał idealnie
Po tym okresie w laptopie zaczęła migotać matryca ( nie od razu po włączenia laptopa ale po kilku minutach )
Więc rozpocząłem od aktualizacji biosu do najnowszej wersji ze strony producenta
Kolejny to odinstalowanie sterowników karty graficznej z menadżera urządzeń
Aktualizacja sterowników do grafiki i chipsetu do najnowszej wersji
uruchomienie w trybie awaryjnym
uruchomienie instalatora windowsa 8
Próbowałem ustawień z komentarzy z tego filmiku - https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=CAXw86jz7gA
Cały czas po tych próbach ekran miga na samej baterii jak i na ładowarce
Ekran nawet miga po ponownym uruchomieniu laptopa , nawet miga jak się pojawia logo - lenovo
Brak migotania po wejściu do biosu
Więc podłączyłem laptopa przez hdmi do tv - o dziwo tego problemu nie ma na tym wyjściu , wszystko jest ok
Czy to wina wadliwej matrycy czy może karta graficzna dostała zimne luty i po rozgrzaniu zaczyna wariować ??