logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon MG5650 - Błąd 1403 po czyszczeniu, nie wykrywa głowicy

szejker89 04 Cze 2020 21:19 5778 3
REKLAMA
  • #1 18739344
    szejker89
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Podczas drukowania kilkunastu stron dokumentu, drukarka zatrzymała się w połowie drukowania strony i wywaliła błąd B2XX (nie pamiętam dokładnego numeru). Po ponownym uruchomieniu drukarki pojawił się błąd nieodpowiedniego typu głowicy, numer błędu 1403. Wyjąłem głowicę, przeczyściłem styki izopropanolem. Styki nie były brudne od tuszu. Nie dało to nic. Po wyjęciu głowicy i zamknięciu klapy bez włożenia głowicy, kod błędu pozostał ten sam. Czy nie powinien zmienić się błąd na inny, typu "brak głowicy"? Dlatego nie jestem do końca przekonany, czy wymiana głowicy na nową przyniesie pozytywny skutek.
    Od bardzo długiego czasu nie wymieniałem kartridży, dolewałem do nich tusz marki Barva, przeznaczony do tej drukarki. Kartridże oryginalne. Nigdy nie było problemu ze złym drukowaniem. Drukowałem wiele zdjęć na papierze fotograficznym.
    Spróbowałem sekwencji przycisków czerwonego trójkąta w kółku i power. Przyciskam 6x czerwony (3x zaświeci się i zgaśnie żółty "piorun"), drukarka po włączeniu miga piorunem 5 razy, a na wyświetlaczu pusto. Po ponownym włączeniu nadal ten sam błąd.
    Załączniki:
    • Canon MG5650 - Błąd 1403 po czyszczeniu, nie wykrywa głowicy IMG_20200604_204452.jpg (1.14 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19311001
    comsys
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam
    i jak udało Ci się to naprawić bo mam ten sam problem.
    kupiłem nawet nową głowice i nadal mam ten błąd.
  • REKLAMA
  • #3 19311011
    szejker89
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Nie doczekałem się pomocy, a nie chcąc tracić pieniążków na nową głowicę, drukarkę wyrzuciłem i kupiłem TS6350. I właśnie o to chodzi producentom.
  • #4 19312849
    SilverGTA
    Poziom 22  
    Ocena: 94
    Głowica uszkodzona - do wymiany. Nie raz pisałem - ten Canon jest czarną owcą :)
REKLAMA