logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podejrzenie infekcji wirusem typu : h3lp3r.exe (mozilla firefox)

Jasoek 05 Cze 2020 20:07 258 0
REKLAMA
  • #1 18741275
    Jasoek
    Poziom 1  
    Dzień dobry , chciałbym na wstępie tylko zaznaczyć że jestem nowy na tym forum a to mój pierwszy post :)
    Parę dni temu wyskoczył mi komunikat od Antywirusa AVG o pliku "helper.exe" plik został przeniesiony do kwarantanny ,ale tam go nie znalazłem (podobno AVG już miał takie problemy). Jeżeli chodzi o tego potencjalnego wirusa to jedyny artykuł który by do niego pasował to ten: (nie moge wstawic linka, po wpisaniu "helper.exe co to?" 2 czy tam 3 artykuł mowiacy o firefoxie) . Za pomocą menadzera zadan sprawdziłem wszytkie podejrzne moim zdaniem pliki jednak nic nie znalazlem co by temu odpowiadało, także ja nie widzę żadnych zmian na komputerze. Ponadto po przeskanowaniu komputera antywirusem AVG też nic nie znalazl (chociaz nawet nie wiem czy by to coś dało). Stąd też moje pytanie czy powinnenem cos jeszcze zrobić i podjać jakies kroki czy mogę spać spokojnie ? Dodam jeszcze że jestem trochę zielony w tych tematach więc będe także chętny wyłuchania jakiś innych porad związanch z tym tematem :)

(dodam jeszcze ze plik prawdopobnie został zainstalowany przez Utorrent, chociaż sciagalem tylko 1 pewny torrent. Odisnatowałem takze utorrent by w przyszlosci nie miec podobnych problemow)
  • REKLAMA
REKLAMA