logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Satel Integra 64 - nie dziala wyjscie 115: wskaźnik typu czuwania

pgrudzin 07 Cze 2020 17:56 2031 7
REKLAMA
  • #1 18744996
    pgrudzin
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam

mam nastepujacy problem, szukajac na forum nie znalazlem rozwiazania.

Probuje uzyc wyjscia typu 115: wskaznik typu czuwania, aby zaprogramowac okreslone zachowanie centrali tylko w przypadku zalaczonego czuwania w trybie 3. Jednak co bym nie robil, to wyjscie nigdy sie nie ustawia w stan wysoki. W systemie jest tylko jedna strefa.

Czy popelniam jakis blad w konfiguracji wskaznika?
    (PS. Przy okazji zauwazylem ze ustawiajac w ramce po prawej stronie ekranu tryb np. 3, w konfiguracji wpisywana jest liczba 2, czy to jakas specyfika tego typu wyjscia czy babol? Niestety zachowanie takie samo nawet jak zamiast 3 (2) wybiore 4 (3) ).

Satel Integra 64 - nie dziala wyjscie 115: wskaźnik typu czuwania

Satel Integra 64 - nie dziala wyjscie 115: wskaźnik typu czuwania

Z gory dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam
    PG
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18745494
    kood
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 443
    To wygląda na jakiś błąd po stronie Satela. W Integrze są 4 typy czuwania (0, 1, 2, 3) a w konfiguracji wyjścia 115 możemy wybrać tylko 3 (0, 1, 2).

Uzbrój system w trybie 2 to prawdopodobnie wyjście stanie się aktywne.
  • REKLAMA
  • #4 18745811
    pgrudzin
    Poziom 10  
    kood napisał:
    To wygląda na jakiś błąd po stronie Satela. W Integrze są 4 typy czuwania (0, 1, 2, 3) a w konfiguracji wyjścia 115 możemy wybrać tylko 3 (0, 1, 2).

Uzbrój system w trybie 2 to prawdopodobnie wyjście stanie się aktywne.

Dzieki. Ja tez zaczalem podejrzewac blad, dlatego napisalem zgloszenie do serwisu Satela. Ciekawostka jest, ze mimo iz teoretycznie "klikalne" sa tylko kwadraty 1,2 i 3 , i jak juz wiemy system wpisuje do tabeli z konfiguracja wyjsc numer trybu o 1 mniejszy od wybranego, to klikajac na kwadraty nieaktywne, system ich nie zaznacza na pomaranczowo ale ich wartosci (pomniejszone o 1) zostaja wpisane do tabeli. Tym sposobem klikajac 4 wpisal mi 3. Nadal nie zadzialo. Przy klikaniu 1, 2 i 3 pojawiaja sie opisy trybow czuwania ktore tez nie sa w 100% tym co oficjalnie te tryby robia, albo zostaly niepoprawnie opisane.

Nie mialem mozliwosci sprobowac teraz tego co proponujesz z trybem 2, moze uda mi sie jutro ale nie zmienia to faktu ze jakis babol chyba jest.

Pozdrawiam
    PG
  • Pomocny post
    #5 18745919
    kood
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 443
    pgrudzin napisał:
    Nie mialem mozliwosci sprobowac teraz tego co proponujesz z trybem 2, moze uda mi sie jutro ale nie zmienia to faktu ze jakis babol chyba jest.

Jeśli tryby 0, 1, 2 będą prawidłowo działać to dorobienie sygnalizacji trybu 3 przy pomocy funkcji logicznych nie będzie problemem.
  • #6 18746233
    pgrudzin
    Poziom 10  
    kood napisał:
    pgrudzin napisał:

Jeśli tryby 0, 1, 2 będą prawidłowo działać to dorobienie sygnalizacji trybu 3 przy pomocy funkcji logicznych nie będzie problemem.

Probowalem wszystkie 3 ale wskaznik typu czuwania pozostaje martwy. Nie wazne czy ustawie go na konkretny typ czy dam zakres 0-3 mimo testow roznych scenariuszy nie udalo mi sie go zmusic do dzialania. W moim przypadku gdyby zadzialal nawet tylko w trybie 0 juz moglbym zrobic logike poprzez iloczyn jego odwroconej polaryzacji i ogolnego wskaznika czuwania typ 21. Ale w obecnej sytuacji d..a zbita... Czekam na odpowiedz Satela ale jesli sa tu jeszcze jakies pomysly jak to odpalic, przyjme z otwartymi ramionami :-)

Pzdr
    PG
  • REKLAMA
  • #8 18746647
    pgrudzin
    Poziom 10  
    Dostalem z supportu Satela poprawiona wersje FW. Poprawka bedzie tez czescia kolejnego oficjalnego FW ktory ma sie za jakis czas pojawic na stronie.

Pzdr
    PG

Dziekuje za odpowiedzi!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z wyjściem typu 115 w centrali Satel Integra 64, które nie przechodzi w stan wysoki podczas aktywacji czuwania w trybie 3. Pomimo prób konfiguracji, wyjście nie działa, a w systemie występują nieprawidłowości w przypisaniu trybów czuwania. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być błąd w oprogramowaniu, a także proponują testowanie różnych trybów czuwania. Użytkownik skontaktował się z serwisem Satela, który dostarczył poprawioną wersję oprogramowania, co może rozwiązać problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA